16 motive pentru care sa NU vizitezi niciodata Republica Moldova

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 07:19

„Natura este un labirint, in care insasi graba cu care te misti te va face sa te ratacesti.“ Asa cum remarca si Francis Bacon, daca nu ai instrumentele necesare asimilarii locurilor noi, ai toate sansele sa fii coplestit. De aceea, avem 15 motive pentru care iti recomandam sa NU traversezi Prutul daca nu esti pregatit. Republica Moldova nu e nici pe departe asa cum ti-ai imaginat-o:

1. Poti sa bei vin moldovenesc de la tine de-acasa

Vinaria Purcari a creat vinul „Maluri de Prut“, jumatate moldovenesc, jumate romanesc, ca sa nu ti se faca prea dor de-acasa. Vinul combina doua soiuri care isi au originea de pe ambele maluri ale Prutului: Feteasca Neagra din Romania si Rara Neagra din Republica Moldova.  Poti sa te scutesti de-un drum in Republica Moldova si sa-i gusti aromele de la tine de-acasa, comandand o sticla de pe pagina malurideprut.md. O primesti la usa cu mesaj care te va emotiona de la un

frate basarabean. Un motiv destept sa stai acasa!

2. Campurile din Republica Moldova, de-a dreptul anoste

Nimic spectaculos de vazut pe campuri. Conduci pret de ore intregi si de-a stanga si de-a dreapta soselei doar campuri arse de soare, lasate in paragina chiar de mama natura.


3. Noaptea- bezna absoluta

Ce Cale Lactee si stele cazatoare? Povesti de adormit copiii.

Aici, noptile sunt, efectiv, o pauza infricosatoare de la lumina. Copiii basarabenilor au toate motivele din lume sa vrea sa doarma cu lumina aprinsa.  



4. Mai rau, nu prea ai pentru ce sa te trezesti dimineata...

Dupa asa nopti, ai zice ca diminetile sunt o binecuvantare. Nu si aici. Rasaritul e o luminita palida care nu trezeste nici cele mai alerte gaini iar plantele au uitat demult de fotosinteza.






5. Şi nici nu prea ai cu ce sa-ti umpli timpul

Aici, toata lumea sta in casa. Nu ai nimic de facut. Tinerii stau toata ziua cu ochii in computere si in carti pentru ca nu au ce face afara. Nici macar cainii nu au la cine latra.



6. De fapt, toate activitatile moldovenilor sunt de-a dreptul banale

Natura nu a fost deloc darnica cu oamenii acestor locuri.

Puturile sunt secate, baltile fara de peste iar raurile sunt firicele de apa care abia adapa o turma de oi pe an.



7. Femei urate ca nicaieri altundeva

Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, femeile din Republica Moldova sunt de o slutenie rar intanita. Nici make-up artistii de la Hollywood nu le-ar putea ajuta sa-i pacaleasca pe barbati sa le cada prada farmecelor (la propriu).





8. Urate si foarte neprietenoase

De departe unele dintre cele mai antisociale femei din lume- nu merg la petreceri, nici daca sunt organizate in cinstea lor-,  iar cand vine vorba sa fie gazde, ospitalitatea le lipseste cu desavarsire.



9. Poate e de la mancarea traditionala care...

Se confunda usor cu experimentele de la orele de chimie combinate cu cele de la biologie.

Deloc apetisant, deloc satios. Ca si cum ai manca urzici crude cu sos de loboda.



10. E drept, nici agricultura nu prospera...

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

De unde mancare pe indestulate si de lins pe degete, cand nu munceste nimeni pamantul si asa neroditor? Traditia aratului, semanatului au fost demult uitate aici.



11. ...iar traditiile nu mai sunt transmise din tata in fiu

Imaginile bucolice sunt de domeniul trecutului. De fapt, pastorii s-au mutat cu totii la oras si folosesc oile la intretinerea spatiilor verzi. Mult mai eficace decat masinile de tuns iarba.



12. Un soi de desert al estului- fara paduri, ape sau creste montane

E atat de deprimant peisajul ca nici aventurierii sau alpinistii nu se incumeta sa il cucereasca. Le e frica sa nu cada in... depresie.



12. De fapt, nimeni nu se incumeta sa ridice cladiri in acest loc uitat de lume

În aceste locuri e foarte probabil ca salbaticiunile sa fie ca la ele acasa. Asta pentru ca omul n-a indraznit sa le cucereasca prin constructii. Cu asemenea privelisti, cine s-ar incumeta?



13. Spiritualitatea lipseste cu desavarsire...

Un loc unde si soarelui ii este frica sa apuna. Aici, cu siguranta, spiritualitatea nu s-a nascut la sat.



14. Si nici nu s-a mutat la oras

A disparut odata cu electricitatea. Chisinaul- un oras cufundat in intuneric, deloc prietenos cu turistii pe timp de noapt e.



15. Un loc unde nici furnicile nu-si fac musuroi

Şi nici artisti nu-si intind panzele. Peisaje lipsite de poezie, de frumos, de spectacol de culori si anotimpuri. Decat sa te expui lor, mai bine stai acasa si te uiti la un film de actiune din ‘90.

Fara indoiala, nu ai niciun motiv pentru care sa vizitezi Republica Moldova. Nici oamenii, nici peisajele ori mancarea, nimic nu te va convinge ca acest loc e rupt din Rai.


Sursa foto: Maxim Chumash

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.