INCREDIBIL! Descoperirea unei picturi pe peretii unei biserici din Brasov ar putea schimba istoria religiilor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 nov 2020, 02:55

In anii `70, din ordinul securitatii, o parte a bisercii Sfantul Nicolae a fost inchisa publicului.

De-atunci, nimeni nu a mai pasit acolo. Azi, insa, va aratam ce zeci de ani s-a tinut sub cheie si vorbim aici de picturi infricosatoare, care prevestesc Apocalipsa. Acesta sa fi fost motivul pentru care picturile au fost tinute departe de ochii curiosilor? Pe bolta lacasului sunt 13 scenete, insa cu adevarat tulburatoare este o fresca ce ilustreaza perfect o imagine pe care acum, in 2012, o vedem din ce in ce mai des in filme si in documentare.
Ceea ce vedeti acum se numeste "Roata Lumii" in care Apocalipsa e ilustrata prin patru arhangheli care, rotindu-se, inverseaza polii magnetici ai pamantului. Deasupra e soarele care arunca spre pamant raze ucigatoare, asemeni exploziilor solare extrem de violente.

Se spune ca, in lume, putine sunt bisericile pe peretii carora a fost pictata o astfel de scena. Cel care ne-a dezvaluit fresca sustine ca la momentul cand a fost pictata, Biserica Catolica inca nu voia sa recunoasca teoria lui Galileo Galilei, desi trecuse un secol de cand venise cu teoria ca pamantul se roteste in jurul Soarelui.
Asadar, de unde stia cel care le-a facut, mai ales ca se pune ca e vorba despre un om simplu, fara carte.

Este singura biserica din lume unde Isus este pictat cu sabia in gura, iar spre surprinderea tuturor preotilor, tot aici apare si Fecioara Maria asezata pe tronul Domnului. Sa vina oare sfarsitul lumii? Oamenii de stiinta care au studiat picturile spun ca nu avem motive sa ne temem.
Acum, dupa ce si-au dat seama de insemnatatea celor descoperite in biserica brasoveana, oamenii de stiinta spun ca istoria se va schimba.

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.