1.600 de salariati BCR vor fi disponibilizati si 60 de sucursale urmeaza sa fie inchise

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 04:45

Grupul BCR va disponibiliza 1600 de salariati in urmatoarele 12-18 luni, adica 17,5% din totalul angajatilor, pentru a reaseza modelul la noile realitati economice, dar va continua cresterea prin stimularea tranzactiilor bancare si concentrarea pe lei, anunta presedintele bancii Tomas Spurny.

Vor fi inchise peste 60 de sucursula neprofitabile, iar numarul angajatilor va scadea de la 9.100 la 7.500. Totul deoarece in urma crizei modelul de business s-a modificat, iar sustenabilitatea afacerii presupune in acest moment o reducere a costurilor in urmatorii doi ani.

 

Presedintele executiv al BCR a precizat ca strategia de dezvoltare pentru urmatorii cinci ani a fost aprobata recent, astfel incat planul de restructurare nu a fost inca negociat cu cele trei sindicate din bana, potrivit Mediafax.

 

"Orice faci trebuie sa ai tot timpul in minte sustenabilitatea. Unele lucruri tin putin, altele functioneaza pe termen lung. Daca actionezi repede fara ideea de sustenabilitate in minte, atunci creezi bule speculative(...) Oricine este intelept va vedea ca cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care ramân in banca", a mai spus Spurny.

 

Acesta sustine ca BCR va reveni pe crestere in a doua parte a anului viitor, si estimeaza ca 2013 va fi un an greu pentru sistem, cu

un avans modest, de numai o cifra, in linie cu cresterea PIB.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce mesaj a lăsat nora Larisei Uță, în urma declarațiilor făcute de aceasta? „Aflând plângând că logodnicul meu și viitoarea mea cumnată sunt dați în judecată de propriul tată.”

 

Oficialul BCR estimeaza insa o revenire mai puternica a facerilor incepand cu 2014, cu rate de 3,5-4-6% pe partea de retail si de 7-9% pe segmentul corporate.

 

Sursa: Mediafax

 

Taguri: