1 DECEMBRIE la Bucuresti: Ce evenimente culturale, artistice si culinare vor avea loc de Ziua Nationala

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 00:22

Ziua de 1 decembrie 2013 se anunta a fi mult mai diversificata decat in alti ani, bucurestenii fiind invitati sa asiste la defilarea de la Arcul de Triumf, sa participe la ziua portilor deschise la Palatul Parlamentului si la Guvern, sa intampine familia regala in Gara de Nord si sa guste din preparatele culinare oferite de primariile de sector.

Militari din Franta, Polonia, Turcia si Statele Unite vor defila alaturi de soldatii romani. Peste 2.000 de militari din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza participa la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.

Soldatilor romani li se adauga 140 de militari din Franta, Polonia, Turcia si Statele Unite.

Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece 200 de mijloace tehnice si 35 de aeronave vor survola piata.

"Cred ca atunci cand e vorba despre Ziua Nationala si Marea Unire a romanilor, chiar daca parada este un pic mai deosebita, efortul financiar nu este prea mare. Am aprobat un program de masuri in guvern ca sarbatoarea nationala la 95 de ani sa fie onorata de institutiile statului, mai ales de institutiile de securitate nationala, asa cum se cuvine si e normal sa fie asa", a spus ministrul Apararii Nationale, Mircea

Dusa.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ziua Portilor Deschise la Parlament. Vizitatorii, intampinati cu brazi impodobiti si foc de artificii. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca de 1 Decembrie, cand la Camera se va organiza "Ziua Portilor Deschise", va exista si un foc de artificii, care se datoreaza unei sponzorizari.

El a mai aratat ca, tot pentru prima data, Camera va avea doi brazi, unul in interior si unul in exterior. "S-au gasit resursele pentru a aduce doi brazi, unul in interior si unul in exterior. Pentru prima data o sa avem si in afara", a spus Zgonea.