1 Iunie 2023 - Ziua Copilului: Patru locuri unde poți să mergi cu cel mic în această zi specială

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 feb 2024, 02:50

La data de 1 Iunie, oamenii sărbătoresc Ziua Copilului, zi în care se celebrează importanța acestora în societate

Sursa: Pexels.com

1 Iunie 2023 - Ziua Copilului. La data de 1 Iunie, oamenii sărbătoresc Ziua Copilului, zi în care se celebrează importanța acestora în societate.

1 Iunie 2023- Ziua Copilului. Ziua Internațională a Copilului este celebrată în peste 100 de țări din lume, fie la data de 1 iunie sau la data 20 noiembrie. Iată patru locuri unde poți să mergi cu cel mic în această zi specială.

Citește și: Ziua Copilului 2023: Idei de cadouri pentru cei mici în funcție de vârstă

Patru locuri unde poți să mergi cu cel mic în această zi specială

Ziua Copilului este sărbătorită la data de 1 iunie în România, iar încă din anul 2016, această zi este trecută pe lista sărbătorilor legale. Anul acesta Ziua Copilului pică într-o zi de joi, iar bugetarii vor avea parte de o zi liberă și pe data de 2 iunie, astfel încât părinții să poată să petreacă mai mult timp alături de cei mici.

Bugetarii se vor bucura anul acesta de o mini-vacanță de 5 zile, între 1iunie și 5 iunie, zi în care este sărbătorită a doua zi de Rusalii.

Cum părinții au 5 zile în care să își dedice întreaga atenție asupra celor mici, acestea sunt cele mai interesante locuri unde poți să mergi cu cel mic în această zi specială. Grădina Zoologică este una dintre cele mai apreciate locații de către cei mici, fiind un loc fascinant, în care are ocazia să învețe lucruri noi despre animale, o idee asemănătoare este ți o vizită la Ferma Animalelor. 

În țară există nenumărate parcuri de aventură, ce dispun de diferite trasee structurate pe grupe de vârstă, în funcție de diversitate. Cei mici se pot bucura de escalade printre copaci sau chiar plimbări cu tiroliana, iar această activitate poate să fie realizată și de părinți, fiind o activitate de familie.

Orășelul Cunoașterii este un alt loc perfect în care să în care cei mici aș vrea să își petreacă Ziua Copilului.

Acest spațiu este dedicat copiilor cu vârste începând de la doi ani, în care cei mici au acces la o mulțime de exponate de tip joc, grupate în șapte zone de interes – fizică distractivă, experimente pe bază de apă, echilibru și angrenaje, sport și mișcare, experiențe senzoriale, optică și iluzii optice și sala de ateliere. 

O altă activitate pe care o puteți face alături de cei mici este vizionarea unei piese de teatru sau spectacole pentru copii.

De-a lungul anilor, peste 75.000 de spectatori, copii, părinți și bunici au venit la teatrul Țăndărică, iar cu ocazia Zilei Copilului, acest loc este unul indicat.

Citește și: 2 iunie 2023, zi liberă pentru bugetari: Angajații de la stat vor avea o minivacanță de 5 zile

Mesaje pentru cei mici de Ziua Copilului

La mulţi ani, copile! Este 1 Iunie! Este ziua ta! Să creşti cu zâmbetul pe buze şi viaţa să-ţi fie asemeni unui cer senin.

1 Iunie, Ziua tuturor copiilor, să vă aducă numai fericire și bucurie! Să aveți parte de jucării frumoase, dulciuri gustoase și de toată dragostea din lume! La mulți ani, dragi copii!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții, cel mai mare dar pe care îl primim. Să ne bucurăm de ea și să ne bucurăm de copiii noștri! La mulți ani de 1 Iunie!

Copilăria mai întotdeauna trezește în sufletul nostru un sentiment de melancolie, este vârsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viață și visează gingaș. Un zâmbet curat și strălucitor, mânuțe pline de iubire!

De 1 Iunie, dorim tuturor copiilor să aibă parte de o viață fericită, un cer însorit, să fie sănătoși și înconjurați de dragostea părinților. La mulți ani!

De Ziua copilului … îți doresc mulți ani, multă sănătate și multe zâmbete de copil!

Din suflet, pentru toți copiii lumii, azi va dorim doar bucurii. La mulți ani!

La Mulți Ani! Să crești mare, sănătos și fericit alături de părinții tăi, care te iubesc foarte mult!

La Mulți Ani! Ziua în care ai intrat în viața noastră a fost cea mai frumoasă! Te îmbrățișăm cu mult drag! Toate visele să ți se îndeplinească!

La mulți ani, copii! Este 1 Iunie! Este ziua voastră! Multă sănătate și multe bucurii. Să creșteți cu zâmbetul pe buze și viața voastră să fie asemeni unui cer senin.

1 Iunie este ziua ta si a tuturor copiilor. Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Sa va bucuraţi şi sa creşteţi frumos. La mulţi ani!

Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţa. Sa ne bucuram de ea. La mulţi ani tuturor copiilor!

Pentru cea mai mare minune a vieții mele, pentru puiuțul care mi-a adus nespuse bucurii, pentru fiecare zâmbet și fiecare îmbrățișare, îți mulțumesc. La mulți ani de Ziua Copilului!

Citește și: Cine ține, de fapt, copilul în brate la botez: nașul sau nașa?

Sursa: alba24.ro