1 Mai, una dintre perioadele preferate ale hotilor si spargatorilor! Iata MOTIVUL

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 sep 2020, 09:10

Daca romanii merg de 1 Mai la mare, la munte sau macar la un gratar la iarba verde, infractorii serbeaza prin „munca”.

Cum actioneaza si ce trebuie sa faceti pentru a va feri de surprize neplacute, vedeti in materialul urmator. O tara intreaga pare sa migreze intotdeauna spre litoral de 1 Mai. Asta inseamna ca aproape tot atat de multe case raman ca o invitatie deschisa pentru spargatori.

Ideal ar fi sa nu ne transformam singuri in tinte. Spre exemplu, goana dupa like-uri v-ar putea aduce si un gol in apartament.

„Nu anuntati toate persoanele ca plecati in vacanta si nu postati pe retele de socializare mesaje din care sa reiasa ca va aflati in concediu,” ne sfatuiesc politistii.

Unul dintre cele mai periculoase indicii pentru spargatorii de locuinte este chiar casuta postala. Cu cat este mai plina, cu atat e clar ca treceti tot mai rar pe acasa. In aceste conditii, mai ales daca stiti ca plecati de 1 Mai, vorbiti cu un vecin sau un prieten sa mai goleasca putin de aici.

Zonele aglomerate sunt, de asemenea, un magnet pentru suti, adica cei care ne fac la buzunare. Drept urmare, sa purtati portofelul in buzunarul de la spate nu e tocmai o idee senzationala. Asadar, mai bine il scoateti daca mai ai ce si nu te lucreaza baietii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sfatul

e util si pentru femei a caror geanta poate purta cu brio eticheta de „tinta”.

1 Mai inseamna si aglomeratie in trafic. In special in statiunile turistice, iar acolo unde sunt ambuteiaje e paradisul hotilor din masini. Profita ca esti blocat, deschid portierele pe care nu le-ati incuiat si fug cu gentile.

Indicat ar fi sa nu lasati nimic la vedere in masina pentru ca unii indivizi nu se dau in laturi de la nimic.

Peste 30 de mii de furturi au fost inregistrate anul trecut, doar la nivelul Capitalei.