10 alimente care curata plamanii de toxine!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 04:05

Curatarea pulmonara include, in primul rand, schimbari in dieta. Un regim alimentar sanatos incurajeaza mecanismele naturale de curatare ale corpului si stimuleaza sistemul imunitar.

Iata care sunt cele mai bune alimente care ajuta la eliminarea toxinelor din plamani si vindeca infectiile respiratorii:

Ardei iute- Iuteala ardeilor poate curata mucusul din plamani. De aceea, nasul curge atunci cand mancati alimente picante. De “vina” este capsaicina, arma cu care planta se apara de daunatori. Atunci cand ingeram ardei iute, capsaicina produce o senzatie de arsura la contactul cu tesuturile corporale. Ea ne aduce lacrimi in ochi, ne face sa ne curga nasul si sa simim ca gura ne ia foc.



Capsaicina irita mucoasele plamanilor si afecteaza mucusul si tarul in acelasi mod, ceea ce determina corpul sa le elimine rapid. In plus ajuta si la eliminarea virusurilor, bacteriilor si fungilor.

Apa- Cel mai bun mecanism de curatare este apa. Evitati cafeaua, sucurile sau alcoolul si beti apa curata. Cheia pentru o sanatate excelenta este o buna hidratare, deoarece accelereaza procedura de detoxifiere.

Ceapa- Este bogata in substante nutritive.
Ceapa poate invinge multe boli, cum ar fi cancerul sau unele infectii pulmonare, si ajuta, de asemenea, la subtierea mucusului si eliminarea toxinelor. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

 

Taguri: