10 aplicaţii interesante care ţi-ar putea fi de folos pe mobil

Autor: Bogdan Mihai Editor Web: Daniela Iliuta
Actualizat: 09 nov 2018, 11:09

Cu siguranţă eşti un utilizator de smartphone dacă ai ajuns aici, aşa că vom trece direct la subiect: Ne-am propus să vă prezentăm 10 dintre cele mai interesante şi utile aplicaţii pe care le folosesc românii în acest an.

Este foarte posibil ca deja să le cunoşti sau să le ai instalate pe unele dintre ele, însă chiar şi o singură descoperire poate să-ţi facă ziua mai frumoasă!

10. Adobe Scan

Ceea ce în urmă cu un deceniu părea a fi ceva desprins din filmele SF, astăzi este realitate. Adobe a lansat o aplicaţie gratuită prin care le permite utilizatorilor să-şi folosească smartphone-ul pe post de scanner.

Cu alte cuvinte, aplicaţia care generează documente PDF are şi capacitatea de recunoaştere a textului.

9. Microsoft Office

Microsoft vă oferă posibilitatea să descărcaţi versiuni gratuite de Word, Excel sau PowerPoint pentru dispozitivele mobile, permiţându-vă să deschideţi sau să creaţi fişiere de tip doc, docx, pdf, ppt, rtf şi aşa mai departe. Dacă funcţionalităţile limitate ale versiunii gratuite nu vă coafează, puteţi încerca aplicaţia WPS Office – Word, Docs, PDF, Note, Slide & Sheet.

8. Shazam

Cine nu a descoperit încă această aplicaţie este pe cale să fie uimit: Shazam îţi permite să identifici melodiile ascultate în timp real. Spre exemplu, dacă eşti într-un magazin şi vrei să afli ce piesă cântă pe fundal, porneşti aplicaţia şi în câteva secunde vei afla răspunsul, fără să fii nevoit să întrebi pe nimeni!

7. Pocket

Aplicaţia care a fost lansată iniţial în urmă cu 11 ani se mulează foarte bine pe nevoile utilizatorilor din prezent, în sensul că le permite acestora să salveze articole, ştiri sau conţinut

de pe site-uri, Twitter, Facebook şi aşa mai departe, urmând ca ulterior aceste materiale să poată fi deschise în mod simplu, rapid şi fără reclame.

6. Uber

Atunci când nu găseşti nici un taxi care să meargă pe aparat, această aplicaţie îţi poate salva pielea. În plus, poţi încerca şi Taxify sau chiar Clever Taxi, în momentele în care efectiv cererea este mult mai mare decât oferta.

Până la urmă, vei găsi o maşină!

5. Pixoff

Utilizatorii de telefoane cu ecran de tip AMOLED pot reduce consumul bateriei cu ajutorul acestei aplicaţii, care aplică anumite filtre ce dezactivează anumiţi pixeli ai ecranului, reducând luminozitatea într-un mod inteligent. Totuşi, aplicaţia nu-i va putea ajuta pe posesorii de telefoane cu ecrane bazate pe tehnologia IPS.

4. Dictie.ro

Dacă în loc să pierzi timpul dând scroll pe Facebook vrei să faci ceva util, instalează-ţi această aplicaţie românească menită să îţi reîmprospăteze cunoştinţele de limba română. Exerciţiile de gramatică şi fonetică te vor pune pe gânduri şi te vor ţine ocupat cu ceva interesant şi util.

3. Unibet

Dacă eşti parior sau amator de jocuri de cazinou: păcănele, ruletă, blackjack ş.c.l.,

aplicaţia de mobil a celor de la Unibet îţi oferă acces rapid către pariuri sportive şi jocurile tale preferate de noroc, cum ar fi Sizzling Hot, Book of Ra sau Lucky Lady’s Charm. Totodată, având această aplicaţie vei putea fi notificat în timp real cu privire la pariurile tale aflate în desfăşurare şi vei putea juca pariuri live într-un regim ultra-rapid, printre altele.

2. ACR – Another Call Recorder

Este o aplicaţie care vă permite să salvaţi convorbirile telefonice de pe telefon. Odată de modulul este pornit, fiecare apel va fi înregistrat automat şi stocat pe telefon. Se poate dezactiva oricând cu un singur click, fără să necesite dezinstalare. În versiunea plătită se pot pornit înregistrările chiar şi în timpul conversaţiei, manual, sau în mod automat pentru un anume contact ales.

1. Suamp

Această aplicaţie de tip media player, care suportă zeci de formate şi are numeroase setări inedite cum ar fi funcţii de playlist, amplificare de sunet până la 200% şi tot felul de efecte speciale, însă calitatea principală pe care o are Suamp este că le permite utilizatorilor să asculte video-urile de pe YouTube cu ecranul stins, rulând doar coloana sonoră.

Aşteptăm sugestiile voastre legate de alte aplicaţii pe care le consideraţi foarte utile şi interesante pentru români!

 

Taguri: