10 citate pline de înțelepciune rostite de Papa Francisc

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 sep 2023, 02:50

10 citate pline de înțelepciune rostite de Papa Francisc

Sursa: Facebook Papa Francisco (Santo Padre Francisco)

Papa Francis va împlini frumoasa vârstă de 86 de ani la data de 17 decembrie, iar acestea sunt cele mai înțelepte citate rostite de acesta.

Bărbatul a fost numit papă al Bisericii Catolice din anul 2013, iar aceste sunt doar câteva citate pline de înțelepciune rostite de Papa Francis pe care trebuie să le cunoașteți.

Citește și: Papa Francisc către romii din Blaj: Cer iertare, în numele Bisericii, pentru momentele când v-am discriminat

Citate pline de înțelepciune rostite de Papa Francisc

,,Dragostea nu poate suporta să rămână închisă în ea însăși. Prin însăși natura sa este deschisă, se răspândește și este rodnică, generează mereu dragoste nouă.”

,,Caritate, iubire și împărtășire a sorții iubitului în orice. Dragostea îi face pe oameni asemănători, creează egalitate, dărâmă ziduri și distanțe. ”

,,Dacă mergem pe drumul vieții, ni se pot întâmpla lucruri rele, dar nu contează.

Este în valoare de ea. ”

,,A trăi și a merge, a trăi și a trece prin căi diferite, căi diferite care își lasă amprenta asupra vieții noastre. Și prin credința știm că Isus ne caută, El vrea să ne vindece rănile, să ne vindece picioarele de rănile unei cărări încărcate de singurătate, să ne curețe de praful care s-a lipit de străzile pe care le-a parcurs fiecare.

,,Tristețea noastră infinită este vindecată doar cu iubire infinită. ”

Citește și: Papa Francisc critică condițiile de muncă in Bahrain! Afla de ce

,,Respectul pentru valoarea vieții, și, cu atât mai mult, dragostea față de ea, își găsește o implementare de neînlocuit în a deveni aproape, în apropierea, în îngrijirea celor care suferă în trup și în duh.

,,Omul este ca un călător care, traversând deșerturile vieții, este însetat de apă vie, țâșnitoare și proaspătă, capabil să-și potolească adânc dorința de lumină, iubire, frumusețe și pace. ”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

,,Spunem da iubirii și nu egoismului, spunem da vieții și nu morții, spunem da libertății și nu sclaviei multor idoli ai timpului nostru; într-un cuvânt îi spunem da lui Dumnezeu, care este iubire, viață și libertate și nu dezamăgește niciodată. ”

,,Faceți viitorul, cu mâinile, cu inima, cu dragostea, cu pasiunile, cu visele. Cu ceilalți. ”

,,Respectarea drepturilor omului, inclusiv libertatea religioasă și libertatea de gândire, este o condiție prealabilă pentru dezvoltarea socială și economică a unei țări.

Atunci când demnitatea omului este respectată și drepturile sale sunt recunoscute și garantate, creativitatea și ingeniozitatea înfloresc și ele, iar personalitatea umană își poate desfășura numeroasele sale inițiative în favoarea binelui comun. ”

Citește și: Impresionant. Papa Francisc a postat pe Twitter un mesaj în limba română

Papa Francisc v-a împlini 86 de ani pe 17 decembrie 2022

Pe data de 17 decembrie Papa Francisc sau Jorge Mario Bergoglio urmează să își celebreze a 86-a zi de naștere. Acesta este episcopal cu numărul 26 al Romei, dar titlul pentru care este cunoscut este cel de papă al Bisericii Catolice, încă din anul 2013.

Deși Papa Francis se bucură de un titlu înalt, în trecut viața acestuia nu a fost una ușoară. Acesta s-a născut în Buenos Aires, într-o familie de emigranți, care se descurcau destul de greu cu banii în perioada aceea. La vârsta de 24 de ani bărbatul a ales calea bisericii, până atunci lucrând ca paznic într-un club de noapte, iar în timpul zilei se ocupa de curățenia acestuia.

La vârsta de 22 de ani, Papa Francisc se alătură Societății lui Iisus, unde își obține licența în filosofie, iar la vârsta de 33 de ani, acesta se înscrie la teologie și ajunge să fie hirotonit sau sfințit. După doar trei ani este ales provinvial al iezuiților argentinieni. Pentru a își continua studiile, acesta se duce în Germania pentru a își lua doctoratul.

După ce acesta își ia doctoratul se întoarce la viața sa din cadrul bisericii, într-un oraș din Cordoba. În anul 1992, acesta este numit episcop de Auca și episcop auxiliar de Buenos Aires, fiind cardinal nouă ani mai târziu. Un titlu ce i-a uimit pe toți a fost cel de pontif.

Citește și: Primele imagini cu Papa Francisc in Romania! Cum l-a intampinat Klaus Iohannis

Surse: andreigheorghe.ro, wowbiz.ro

 

Taguri: