Cel mai batran arbore din lume are aproximativ 5000 de ani. Baobabul creste in Africa rasariteana.
Frunzele cele mai mari sunt ale palmierului rafie. Frunzele arborelui pot ajunge la aproximativ 22 m lungime si 12 m latime si pot adaposti pana la 10 oameni.
Cea mai inalta specie de copaci din lume este eucaliptul. Acesta mai este cunoscut si sub numele de copacul fara umbra sau copacul care transpira foarte mult. Poate atinge aproximativ 150 m si, dupa bambus, creste cel mai rapid.
Planta care creste cel mai repede este bambusul. Intr-o ora tulpina unui bambus poate creste cu 2-3 cm, iar in 5 saptamani poate ajunge la o inaltime de aproximativ 20 cm.
Tulpina nufarului de balta poate atinge pana la 5 m inaltime. Floarea acestuia se ofileste in momentul in care este rupta, chiar daca,ulterior, este asezata in apa.
Mimosa Pudica, denumita si planta rusinoasa isi inchide frunzele atunci cand este atinsa cu degetul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Daca
pui un trandafir alb intr-o glastra cu apa colorata, petalele trandafirului se vor colora si ele, in aceeasi culoare.Planta cu cea mai mare floare este Rafflesia Arnoldi. Aceasta creste in insulele Filipine. Floarea ei are circumferinta de 3 m si poate atinge greutatea de 10 kg. Bobocul acestei flori este de aproape trei ori mai mare decat o capatana de varza.
Amorphophallus Titanum este cea mai inalta floare din lume.
Ea are 2,5 m inaltime si 1 m in diametru. Poate cantari peste 75 kg.Mirosul florii de cactus american se poate simti si de la o distanta de 1 km, fiind cea mai parfumata floare cunoscuta.