10 întrebări pe care trebuie să ți le pui când îți cumperi prima mașina de brodat

Author: Oana Iosif
Actualizat: 20 sep 2021, 14:42

Alegerea primei mașini de brodat poate fi un proces provocator dacă nu ai cunoștințe de croitorie și nu ai mai folosit o mașină de cusut. Este într-adevăr o investiție pe termen lung dacă o vei alege corespunzător și o vei utiliza în mod corect. De la brodarea tricourilor, șepcilor, blugilor până la personalizarea unor materiale publicitare, o mașină de brodat poate reprezenta chiar începutul unui business în croitorie.

Dacă ești în căutarea primei mașini de brodat, iată 10 întrebări pe care este bine să ți le adresezi înainte de achiziție:

1. Care este cea mai mare dimensiune pe care o poate broda mașina de brodat?

Aceasta este probabil prima întrebare pe care o persoană trebuie să și-o adreseze când achiziționează o mașină de brodat nouă. Când analizezi mai multe modele, întreabă ce dimensiune a gherghefului mașinii de brodat a fost folosită pentru a broda designul prezentat.

De asemenea, pentru a-ți da seama de lungimea dimensiunii uită-te la dimensiunea interioară fizică a mașinii de brodat. Distanța dintre ac și corpul mașinii este cea mai mare lățime de broderie. Cu cât mașina de brodat este mai lungă și cu atât designurile de broderie sunt mai largi.

2. Câte gherghefuri are mașina de brodat?

Cercetează gherghefurile care sunt incluse împreună cu modelul de mașină de brodat dorit. Vei avea nevoie de numeroase dimensiuni de cercuri pentru proiecte la care vei lucra la un moment dat. Vezi și dacă acestea se pot achiziționa ulterior și sunt compatibile cu modelul de mașină pentru care vrei să optezi.

3. Ce fel de ecran are mașina de brodat?

Mașinile de brodat computerizate pot avea ecran tactil alb-negru sau color. Mașinile de brodat mai noi și mai tehnologizate oferă mai multe opțiuni. De la atingerea și tragerea desenelor pe ecran până la selectarea diferitelor funcții, fiecare marcă de mașină fiind configurată diferit. Vezi cât de intuitivă este mașina de brodat pe care o dorești și cât de ușor îți va fi să o folosești.

 

4. Poți combina mai multe designuri de broderie pe ecran?

Probabil pare o cerință logică, dar nu toate modelele pot face acest lucru. Dar, ce trebuie știut de la bun început este faptul că toate masinile de brodat au un anumit număr de modele de broderie în memoria mașinii. Modele se pot transfera din diferite surse sau pot fi create după dorința utilizatorului prin intermediul unui soft special.

Dacă o persoană dorește să creeze un model unic de broderie are câteva variante, respectiv:

  • apelează la o firmă care oferă servicii de digitizare/creare de modele de broderie, căreia îi explică modelul dorit și, iar aceasta cu ajutorul unui soft de creare de modele de broderie creează în format digital acel model;

  • își cumpără un soft de creare/digitizare modele de broderie, învață să îl folosească și își creează singur modelul de broderie dorit.

    De asemenea, dacă vrei să combini un design de broderie florală cu un nume de exemplu, pentru a broda totul într-o singură operațiune, vei avea nevoie de o mașină care poate combina modele. Dacă aparatul pe care îl alegi nu are această opțiune, încearcă să cumperi un software de brodat pentru computer pentru a face acest lucru.

    5. Cum se transferă modelele de broderie la mașina de brodat?

    Unele mașini de brodat au doar modele încorporate în memorie și nu permit instalarea altora. Modelele mai noi de mașini de brodat și mai performante permit conectarea direct la un computer sau încărcarea fișierelor în memoria mașinii. Cel mai comun mod este cu un stick USB.

    Un stick USB poate muta cu ușurință fișierele de broderie de pe un CD sau care au fost descărcate din computer pe aparat. De preferat, computerul și mașina de brodat trebuie să fie ținute în aceeași cameră pentru acest transfer simplu. Mașinile de brodat de ultimă generație au WiFi pentru transferul de modele, iar unele mașini vor avea nevoie de un cablu pentru a le conecta împreună și pentru a putea face transferul.

    6. Mașina de brodat poate coase?

    Există într-adevăr modele de mașini de cusut care au și opțiunea de brodare, ceea ce face aparatul să funcționeze la fel ca o mașină de brodat. Chiar dacă ai deja o mașină de cusut pe care intenționezi să o păstrezi, deținerea unei noi mașini de cusut care brodează nu este un lucru rău. Aceste mașini combinate oferă adesea mai multe caracteristici decât mașinile care sunt doar pentru brodat, în plus este un prim pas pentru a face economie dacă nu ai un buget generos.

     

    7. Cum intenționezi să folosești mașina de bordat?

     

    Care este scopul pentru care dorești să cumperi o mașină de brodat? Este pentru uz casnic sau pentru afaceri? Broderia de afaceri se realizează cel mai bine pe mașini de brodat industriale care sunt construite special pentru producția în masă și ore continue de funcționare.

    8. Mașina de brodat vine și cu alte accesorii?

    Înainte de a cumpăra o mașină de brodat, analizează de ce opțiuni vei putea avea nevoie în viitor. O mașină mai scumpă ar putea avea o caracteristică pe care ați dori-o ulterior, dar un model mai ieftin ar putea oferi același lucru doar împreună cu un accesoriu.

    Așadar, analizează dacă este mai rentabil să o cumperi acum pe cea scumpă, complet dotată, sau mai degrabă o upgradezi mai târziu, împărțind costul în două etape.

     

    9. Cât de dificil este să folosești o mașină de brodat?

    Există un timp pe care trebuie să-l petreci pentru a învăța cum să folosești o mașină de brodat. Deci, va trebui să petreci ceva timp citind manualul și testând. Scoaterea mașinii de brodat din cutie și începerea utilizării acesteia poate fi ușor complicată la început.

    Dar, odată ce vei prinde încredere și vei avea un rezultat bun, vei căpăta curajul să experimentezi din ce în ce mai mult. Provocarea cu broderia la mașină este să știi ce tip de stabilizator să folosești, ce fir și ce faci dacă apar erori. Începe să testezi brodând prosoape de exemplu, apoi încearcă în continuare proiecte noi și, treptat vei vedea cum îți lărgești setul de abilități.

    10. De unde cumpăr mașina de brodat?

    Cumpărarea primei mașini de brodat de la un dealer cu reputație bună de mașini de cusut este cel mai bun mod de a-ți proteja achiziția. Majoritatea magazinelor cunoscute sunt mai mult decât dispuse să ofere testarea produsului, să-ți ofere informații suplimentare și explicații și chiar să ajute la depanarea problemelor cu care te poți confrunta. Cumpărând de la o companie de încredere ai garanția că acești oameni te pot ajuta cu sfaturi în următoarele câteva luni.

    SFAT: Scoate la imprimantă această listă de întrebări și ia-o cu tine atunci când compari diferite mărci de mașini de brodat. Dacă intenționezi să-ți cumperi o mașină de brodat nouă și ai nevoie de ajutor, echipa CusutsiBrodat.ro îți este alături și cu alte informații și sfaturi utile.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.