10 locuri romantice din România. Unde poți petrece românește de Dragobete

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 23 feb 2021, 17:49
Podul Minciunilor o destinatie minunata de vizitat Foto(9)
Vacanță romantică în Sibiu

Dragobetele se apropie, dacă sunteți în căutarea unei destinații potrivite în care să mergeți împreună cu persoana iubită și nu aveți idei. Ne-am gândit să vă venim în ajutor cu câteva locații romantice din România pe care le puteți vizita în doi.

Dragobetele este sărbătoarea dragoste la noi la Români. Pe 24 februarie, românii sărbătoresc iubirea. Dacă sunteț în căutarea unui loc romantic pentru a sărbătorii de Dragobete alături de persoana iubită. Iată că v-am pregătit o listă cu cel mai frumoase locuri pe care le puteți vizita alături de persoana iubită.

10 locuri romantice din România pe care trebuie să le vizitezi de Dragobete

Cele mai frumoase destinații turisticei din România unde poți pentrce Dragobetele alături de persoana iubită într-un cadru romantic în doi.

Iată cele mai frumoase locuri din România pe care le poți vizita alături de persoana iubită.

Vacanță romantică în Sibiu

Se zvonește că Sibiul este unul dintre cele mai romantice orașe din România. Plimbările liniștite și romantice pe străzile pietruite însoțite de istorie la fiecare pas. O declarație romantică sub Podul Minciunilor, care să nu se lase cu ochi umezi. Turnul Sfatului este locul din care se poate vedea tot Sibiul.

O cină romantică la cele mai frumoase localuri care se regăsesc în Piața Mică, unde vă puteți bucura de o seară în doi, acompaniată de muzică atent aleasă pentru cuplurile îndrăgostite. Este locația perfectă pentru a petrece de Dragobete.

Vacanță romantică în Târgu Mureș

Târgu Mureș deține o mulțime de obiective turistice romantice, ideale pentru îndragostiții care vor să facă o mică escapadă de  Dragobete.

Veți putea vizita Piața Trandafirilor, unde veți putea admira numeroase clădiri cu arhitectură în stil baroc. De asemenea, mai puteți vizita Tunul Franciscanilor sau Palatul Culturii.

O simplă plimbare pe străzile din Târgu Mureș este o adevarată experiență plină de romantism atunci când ești îndrăgostit, așa că te poți plimba prin tot orașul.

Citeste si: Când are loc Dragobetele, varianta românească a Valentine's Day

Vacanță romantică în Sighișoara

Este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Românie, poate fi cadrul perfect pentru o poveste de dragoste medievala. Străzile înguste, arhitectura secolului al XIV-lea, micii meșteșugari vă vor purta în vremurile de demult cu domnițe și cavaleri. Explorați această fascinantă destinație în doi și veți avea un sejur romantic ideal.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vacanță romantică în Târgu Jiu

Orașul lui Brâncuși este luat cu asalt de îndrăgostiți în fiecare an, pentru a-și jura iubire veșnică în fața Porții Sărutului. Orașul se animă, așadar de cei săgetați de Cupidon și este ocazia perfectă de a explora și alte opere ale celebrului sculptor precum, Masa Tacerii, Coloana Infinitului. Faceți un drum și până la Hobita, satul natal al lui Brâncuși.

Vacanță romantică în Piatra Neamț

Este un bun prilej de a face o plimbare cu telegondola. Odată ridicați deasupra orașului veți avea priveliști spectaculoase asupra regiunii. Punctul de plecare, către culmile orașului, se afla chiar langă gară, iar punctul final al calătoriei este pe Dealul Cozla.

Citeste si: V-ati intrebat vreodata cum ajungem sa iubim? Iata ce semnifica Dragobetele

Vacanță romantică în Caraș-Sverin

Tunelul dragostei din Caraș-Severin. Acest loc a fost descoperit de doi fotografi amatori în căutare de locuri frumoase. Este foarte asemănator cu tunelul dragostei din Ucraina, un alt loc faimos printre romanticii incurabili. Tunelul românesc este de fapt o veche cale ferata care deservea rutei Caransebes-Bautar. Peisajul este de poveste, indiferent de anotimpul in care ajungeti aici. 

Vacanță romantică în Brașov

Centrul istoric este cel mai râvnit loc din Brașov. Printre simbolurile orașului ce nu trebuie ratate se numără Biserica Neagră, Piața Sfatului, Bastionul Tesatorilor, Poarta Ecaterinei sau Strada Sforii. Iarna orașul nu este atat de aglomerat și vă puteți plimba în voie, să descoperiți clădirile cu arhitectura nemțească.

Citeste si: Traditii de Dragobete. Romanii vor sa faca cea mai lunga scrisoare de dragoste VIDEO

Vacanță romantică pe Valea Vaserului

Printre lucrurile cele mai romantice pe care le-ați putea face în România, este și plimbarea cu mocănița. Valea Vaserului este un loc idilic, cu păduri bogate și peisaje naturale de vis. O călatorie cu trenul cu abur prin sălbăticia Viseului de Sus poate fi cel mai romantic lucru pe care l-ați făcut pentru persoana iubită. 

Vacanță romantică la Bâlea Lac

Transfăgărășanul acoperit de zăpadă este un loc cu adevărat romantic. Cabana Bâlea Lac și hotelul de gheață pot fi locurile perfecte unde să petreceți Dragobetele. Dacă frigul nu vă sperie, puteți petrece o noapte în hotelul de gheață, înveliși sub piei de animale. Bâlea Lac poate fi o experiență de neuitat pentru iubitorii muntelui. În peisajul glaciar, cu stelele deasupra, înconjurați de munți veți fi doar voi doi, într-unul dintre cele mai romantice locuri. Pe timp de iarnă accesul pe Transfăgărășan este interzis, dar puteți conduce până la Cascada Bâlea, iar de aici puteți urca cu telecabina.

Citeste si: TRADITII DE DRAGOBETE! Fetelor, iata cum puteti afla ursitul VIDEO

Vacanță romantică în Constanța

Cazinoul din Constanța sau faleza sunt doar câteva dintre locurile romantice în care poți merge cu partenerul pentru a petrece împreuna momente unice de ziua iubirii. Puteți lua o masă romantică pe plajă sau pe țărmul mării și să trăiți momente unice împreună. O plimbare prin nisipul fin împreună cu persoana iubită poate transforma ziua de 24 februareie în cea mai romantică zi.

Citeste si: Tot ce nu stiai despre Dragobete. Traditii, superstitii si farmece de dragoste

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.