Usturoiul este considerat o plantă medicinală folosită pentru tratarea mai multor afecțiuni. Iată ce beneficii ne oferă consumul de usturoi.
Citește și: Cele mai nutritive rețete de post. Ardeiul este leguma îndrăgită de români în această perioadă
Lucruri pe care nu le știai despre acest condiment minune
Usturoiul este un condiment foarte folosit în țara noastră, însă există câteva informații despre acest ingredient minune, folosit în preparatele tradiționale din România, pe care nu toată lumea le cunoaște.
În trecut, usturoiul a fost folosit de egiptenii la îmbălsămarea cadavrelor, în mormântul lui Tutankhamon găsindu-se obiecte din lut în formă de căpățână de usturoi. În Evul Mediu se credea că usturoiul poate fi consumat pentru a scăpa de indigestie şi de mahmureală. În acea perioadă, oamenii puneau un căţel de usturoi în pahar pentru a vedea dacă băutura pe care o aveau în fața lor este otrăvită sau bună de consumat.
Usturoiul a fost considerat întotdeauna un condiment important pentru organismul nostru și se crede că acesta micșorează colesterolul, omoară virusuri, bacterii şi ciuperci, iar în trecut, se folosea pentru dezinfectarea rănilor.
Acest condiment este cunoscut și pentru mirosul puternic pe care îl emană, însă există câteva trucuri prin care puteam să scăpăm de mirosul de usturoi. Este important ca atunci când curățăm sau tăiem usturoiul să nu folosim instrumente de lemn deoarece acestea mâinile îţi vor mirosi mai tare. Sucul de lămâie este folositor pentru a scăpa de mirosul înțepător de pe mâini.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Ce beneficii are usturoiul verde pentru sistemul nostru imunitar?
Ce beneficii oferă consumul acestui condiment
Usturoiul are în compoziția sa numeroase vitamine și minerale importante pentru organismul nostru, printre care se numără și vitaminele A, B, PP, C, alicina și garlicina, două substanțe ce au efecte antibiotice și peste 200 de substanțe active, precum fosfor, potasiu, calciu și proteine. Usturoiul poate preveni atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, acest condiment fiind folosit pentru reducerea tensiunii arteriale.
Acest condiment este folosit și cunoscut și pentru proprietățile calmante pe care le poate avea în cazul rănilor și al vânătăilor, usturoiul ajutând pielea să-și recapete elasticitatea și netezimea. Extrasul de usturoi este și acesta foarte folositor în inhibarea formării și dezvoltării substanțelor produse de nivelul crescut de zahăr din sânge.
Citește și: 3 rețete super simple cu legume de sezon
Surse: unica.ro, libertatea.ro