10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul

Autor: E.T.

10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul

Chiar și cei mai sceptici dintre noi s-au confruntat măcar o dată cu simptomele deloc plăcute ale deochiului:

  • Durere puternică de cap
  • Greață
  • Stare de leșin

Cunoscut sub denumirea de “ochiul rău”, deochiul nu poate fi redus doar la manifestarea fizică a invidiei sau a unui gând malițios. Devenit subiect de studiu în rândurile cercetătorilor, teorii cu privire la istoricul, răspândirea și simptomatologia deochiului transformă o superstiție într-un context energetic demn de explorat.

“Wet and Dry: The Evil Eye ” este lucrarea profesorului Alan Dundes, de la Universitatea din Berkeley, SUA, care propune o teorie interesantă cu privire la originea și propagarea deochiului. Dundes consideră că deochiul ar fi fost răspândit de indo-europeni și semiți, și că ar fi început să se manifeste în America, Asia, Australia și Africa Subsahariană, în urma contactului acestor regiuni cu europenii. 

Un alt cercetător, de data aceasta evreu, afirma în lucrarea “Folclorul medical român comparat”, următoarele:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Dintre toate credințele noastre străvechi, privitoare la cauzele bolilor, aceea pe care o găsim nu numai la toate popoarele din Europa ci şi la întreaga omenire de pe faţa pământului, e credinţa de deochi.”

Citeste continuarea pe kfetele.ro