10 obiecte vestimentare esentiale pentru a face trecerea la toamna

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 12:41

Nostalgia cauzata de venirea toamnei se instaleaza incet-incet, pe masura ce numaram ultimele zile ale acestei veri.

Pentru a face o tranzitie mai usoara la noul anotimp, va recomandam o terapie prin shopping. Iata 10 obiecte vestimentare clasice, care nu au voie sa va lipseasca din garderoba in aceasta toamna (sau in oricare alta toamna, de altfel):

1. O geaca impermeabila, dintr-un material de calitate, astfel incat sa nu va faceti griji atunci cand aveti de umblat mai mult pe jos- mai ales daca planuiti sa plecati intr-un city break, sau daca pur si simplu va numarati printre cei care nu suporta sa poarte in permanenta o umbrela dupa ei.

Geaca trebuie sa fie indeajuns de rezistenta la apa si in acelasi timp sa permita pielii sa respire.

Pentru o ploaie moderata, veti avea nevoie de o geaca rezistenta la 5.000-10.000 mm. Cele rezistente la peste 10.000 mm nu permit pielii sa respire. Alegeti una cu gluga ajustabila, astfel incat sa o puteti regla atunci cand aveti nevoie. Nu uitati ca o veti purta peste cateva straturi de haine, asadar cumparati una ceva mai lejera.


2. Un trenci intr-una din culorile pamantului- cele traditionale sunt pe bej, crem, maro, kaki. Daca nu vi se potriveste culoarea cu tonurile pielii, probati si variante gri, alb, negru sau navy. Cele lungi pana la genunchi sunt mai elegante, ideale pentru a fi purtate cu rochii sau fuste, iar cele scurte, pana la solduri, se potrivesc mai bine cu pantaloni.

3. O camasa alba, simpla, cu manecile lungi, dintr-un material de calitate, pe care s-o puteti purta zi de zi.
Este o piesa de rezistenta care, in functie de cum o combinati, poate fi atat casual, cat si business

4. O pereche de botine sau ghete de piele, maro. Pentru a va simti confortabil in ele, nu va grabiti sa cumparati prima varianta pe care o probati. Cautati unele din materiale de calitate, care sa fie rezistente si sa va simtiti confortabil in ele (mai ales atunci cand ajungeti din greseala intr-o balta uriasa).


5. O pereche de pantofi nude- puteti gasi la Otter numeroase modele elegante. Precum perechile de pantofi negri, si acestea pot fi purtate la numeroase ocazii, atat elegante cat si profesionale. De la nunti sau botezuri la nopti petrecute in cluburi sau o intalnire importanta de afaceri, pantofii nude se numara printre piesele esentiale din garderoba oricarei femei.

6. Un cardigan tricotat, lejer, pe care sa-l aruncati pe deasupra seara, atunci cand se face racoare, fara sa va stricati coafura sau machiajul.
Daca vreti sa cumparati unul lung, peste solduri, mergeti pe o varianta asimetrica. Pentru un efect de subtiere, mai ales daca aveti bustul foarte mare, alegeti unul cu gatul in V.

7. O pereche de denim skinny si inchisi la culoare, pe care sa-i puteti asorta cu orice. Este de preferat sa alegeti unii de calitate, din material rezistent- chiar daca necesita o investitie initiala mai mare, cel putin ii veti putea purta pentru mai mult de doua sezoane inainte sa inceapa sa se destrame.


8. O alternativa la skinny jeans: boyfriend jeans- sunt confortabili, sexy, distractivi si pot fi purtati in nenumarate combinatii- cu pantofi, sandale, platforme, botine sau incaltaminte sport.

9. “Little black dress”- toate femeile au nevoie de aceasta piesa clasica in garderoba, indiferent de sezon. Accesorizata cum trebuie, va fi alegerea potrivita pentru orice fel de ocazie speciala. Cert este ca nu se va demoda niciodata si, daca este accesorizata cum trebuie, va fi alegerea potrivita pentru nenumarate ocazii speciale.

10. O alta piesa esentiala in garderoba: geaca de piele. Necesita o investitie majora, asadar inarmati-va cu rabdare si luati-va oricat de mult timp este nevoie pana cand veti fi 100% convinsa ca ati gasit geaca ideala. Alegeti o varianta clasica, simpla si care sa va vina perfect, astfel incat sa nu va alegeti cu inca un obiect vestimentar pe care nu aveti niciodata cu ce sa-l purtati sau sa nu va mai placa felul in care arata.

Foto credit

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.