10 retete cu piept de pui. Cum sa-l gatesti cat mai sanatos?

Author: Oana Picerea
Actualizat: 09 sep 2022, 09:59

Carnea de pui este sanatoasa, pentru ca nu contine multe grasimi saturate, se digera usor si are proteine, minerale si alti nutrienti de care organismul are nevoie. De la pui poti folosi aproape tot, dar cea mai apreciata bucata de carne este pieptul. Carnos, dens si gustos, pieptul este baza a numeroase retete. Nu exista carnivor care sa refuze un snitel sau o rulada din piept de pui. Avantajul acestei parti din pasare este ca se poate folosi si pentru preparate sanatoase. Deseori, medicii recomanda carne de pui persoanelor care se recupereaza dupa o afectiune, alaturi de iaurturi si alte preparate usoare. Consumat cu regularitate, pieptul de pui contribuie la o dieta echilibrata. Descopera in continuare 10 retete sanatoase cu piept de pui.

1. Piept de pui cu suc de rodie, migdale si couscous

Pentru aceasta reteta plina de arome ai nevoie de un pui fraged si ingrediente de calitate. Carnea de pui din gama Fragedo este perfecta pentru a fi gatita cu sos de rodii si migdale. Dupa ce calesti ceapa si colorezi putin pieptul, adaugi sucul de rodie, migdale si condimente si fierbi inabusit. Prepari couscousul separat si il servesti alaturi de friptura delicioasa.

2. Salata cu piept de pui

Salata cu piept de pui este usoara si bogata in fibre vegetale si proteine. Ai nevoie de laptuca, ceapa, castraveti, catei de usturoi, seminte de rodie, castravete si un piept de pui taiat cuburi si fript.

3. Cacciatore

Desi Cacciatore este, traditional, o tocana vanatoreasca, o poti gati si cu pui. Astfel, obtii o reteta sanatoasa si satioasa. Pieptul de pui se prajeste putin si se pune pe un pat de ceapa si usturoi calit, alaturi de felii de prosciutto usor prajite. Se adauga apoi supa de pui, vin alb, bulion sau rosii tocate din conserva, salvie, rozmarin, si ciuperci mici. Tocana se lasa sa fiarba inabusit si se serveste calda, cu patrunjel presarat deasupra.

4. Supa greceasca

Supa greceasca cu piept de pui este una dintre cele mai gustoase supe si se prepara usor. Pieptul bine fiert, in combinatie cu smantana si zeama de lamaie formeaza un preparat racoritor si hranitor.

5. Piept de pui fript cu lamaie si ierburi aromatice

Pieptul de pui fript este gustos si simplu, dar daca il lasi cateva ore inainte intr-o marinada din suc de lamaie, ulei de masline si ierburi aromatice, este incredibil. Serveste-l cu parmezan ras deasupra si felii de lamaie.

6. Jambalaya

Jambalaya este o reteta in care bucatile de piept de pui se coc la cuptor alaturi de orez lung, felii de ceapa, ardei rosu, rosii la conserva, catei de usuroi, supa de pui si condimente.

7. Piept de pui la cuptor cu quinoa

Pieptul de pui la cuptor face pereche buna cu quinoa fiarta cu ceapa si coriandru. Preparatul este o bomba cu proteine, ideala pentru cei cu un stil de viata activ.

8. Piept de pui cu legume la cuptor

Putine retete sunt la fel de gustoase, colorate si gustoase ca pieptul de pui cu legume la cuptor. Rosiile, dovleceii, ardeiul gras, ceapa si usturoiul se caramelizeaza si imprumuta gust pieptului de pui fraged.

9. Supa in stil mexican

Supa in stil mexican cu piept de pui, fasole rosie, ceapa, usturoi, ardei rosu, tomate si chilli este consistenta si gustoasa. Este bogata in proteine si, daca adaugi zeama de lamaie din abundenta, si racoritoare.

10. Placinta cu piept de pui

Pentru a realiza acest preparat inedit si sanatos ai nevoie de piept de pui tocat marunt, ceapa verde, smantana, morcovi, usturoi si verdeata. Dupa ce gatesti pe aragaz amestecul pentru umplut, il pui intre foi si lasi placinta la copt pana este gata.

Pieptul de pui este un ingredient versatil si sanatos, pe care il poti include in retetele incredibile de mai sus.