10 secrete simple pe care le descoperă orice parior

Author: Bogdan Mihai

Pariurile sportive au multe „secrete” pe care le descoperi pe măsură ce joci. Dacă abia ai început să practici acest ... hai să-i spunem „hobby”, iată ce concluzii vei trage peste ceva timp.

1. Doar cei disciplinați câștigă pe termen lung

Citești peste tot că „pariurile reprezintă o activitate din care poți câștiga bani doar pe termen lung”. Poate că ți se pare a afirmație falsă, din moment ce tu ești de câteva zile pe un plus consistent. Nu te bucura foarte tare de profitul obținut rapid, vor veni zile în care vei și pierde. Poate chiar un șir mai lung de zile.

Nu ți-o spun ca să te descurajez, ci încerc să te fac să conștientizezi faptul că în pariuri e ca în sport: azi câștigi, mâine pierzi, poate poimâine pierzi din nou. Important este ca, atunci când pierzi, să nu pierzi tot. Majoritatea pariorilor nu își poate reprima tendința de a mări miza după un pariu pierdut, sau după o serie de pariuri pierdute. Și o măresc până când ajung să parieze tot bugetul. O asemenea practică poate fi câștigătoare o dată, de două, de câteva ori, însă până la urmă duce la „faliment”.

De aceea, este foarte important să aplici un management al banilor, adică să nu riști niciodată pe un singur pariu mai mult de 10% din bancă. Procentul scade pe măsură ce riscul crește, ajungând chiar la 1%. Dacă ești disciplinat și respecți acest principiu cu strictețe, poți fii pe plus pe termen lung, nu doar să câștigi niște bani pe care să-i pierzi după aceea.

2. Nu există pariuri sigure

Această concluzie este strâns legată de prima. Un parior fără experiență poate considera că un pariu este „100% sigur” și, în consecință, poate spune că este momentul să parieze tot ce are pe el, pentru că „e imposibil să piardă”. Greșit! Dacă ai monitoriza cu atenție rezultatele de zi cu zi, ai vedea că procentul cotelor sub 1.30 necâștigătoare este incredibil de mare. Nici măcar o cotă de 1.10 nu aduce profit garantat. Dacă ar fi așa, nu ar mai exista case de pariuri.

Vei găsi pe Internet și binevoitori care îți vând „ponturi sigure 100%”. Ei susțin că au informații din interior despre blaturi și îți cer câteva sute de euro în schimbul informației care te ajută să te îmbogățești. Să nu cumva să-i crezi. E la mintea cocoșului că nimeni care ar avea astfel de informații nu le-ar divulga pe Internet.

3. Pariurile sportive nu sunt jocuri de noroc

Pariurile sportive sunt încadrate în categoria „jocuri de noroc”, dar este o etichetare forțată. Dacă analizezi așa cum trebuie un meci, ținând cont de toate elementele statistice și de context, doar ghinionul poate face să pierzi acel pariu.

Gândește-te că pariorii profesioniști trăiesc din această activitate, adică ei câștigă bani constant. Nu sunt nicidecum oameni norocoși, ci jucători care au dezvoltat un algoritm foarte performant prin care calculează probabilitatea ca pariul să fie câștigător.

4. Nu trebuie să pariezi cu sufletul

Pentru că tot am adus vorba de pariorii profesioniști, trebuie spus că cea mai mare calitate a acestora nu e reprezentată de cunoștințele solide despre echipele pe care pariază sau de modelul de analiză, ci de „sângele rece” cu care tratează orice pariu. Ei nu pun la suflet nici când pierd, nici când câștigă. Pe scurt, nu pun la suflet.

Este o greșeală să te implici emoțional, să mizezi pe o echipă doar pentru că ții cu ea. La fel de aiurea este să pariezi împotriva rivalilor, doar pentru că nu-i suporți și pentru că vrei să piardă. Se pariază cu capul, nu cu inima.

5. Fotbalul încetează să fie „doar un joc”

Vei observa, cu timpul, și un aspect mai puțin plăcut: dacă pariezi pe un meci, nu te mai poți uita la el cu detașare, nu te mai bucuri de spectacol așa cum o făceai înainte. E adevărat că te bucuri la puterea a treia atunci când echipa pe care ai mizat câștigă, dar te și enervezi pentru fiecare acțiune care nu iese așa cum îți dorești.

De exemplu, ori ratare într-un meci în care ai pariat pe gol marcat eliberează niște energii negative de nestăpânit.

6. Sporturile de nișă sunt mai profitabile

Aproape toți pariorii din România pariază pe Liga I și pe cele cinci mari ligi: Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A și Ligue 1. Din această cauză, cotele pe victoria favoritelor în aceste competiții scad foarte rapid, deci și profitul este mai mic cu cât pariezi spre începutul meciului.

Din acest punct de vedere, ar fi ok să te specializezi pe ligi mai puțin populare, în cazul cărora fluctuația cotelor este mai mică.

7. Sunt diferențe mari chiar și între casele de pariuri de top

Între casele de pariuri online cu licență ONJN în 2019 sunt diferențe semnificative în ceea ce privește cotele. De exemplu, la același meci CFR Cluj vs Sepsi Sf. Gheorghe, un operator de top oferea cota 1.55 pentru victoria echipei gazdă, iar alt operator de top oferea cota 1.65. Am observat aceeași diferență de cote la mai multe evenimente sportive.

La o miză de 100 de lei, diferența de profit este de 10 lei. La zece pariuri, vorbim deja despre o diferență de profit de 100 de lei, care nu e de colo.

8. Pariurile de valoare sunt capitale

Cheia profitului pe termen lung constă și în găsirea „pariurilor de valoare”. Cu timpul, vei învăța să calculezi singur cotele corecte, care să reflecte întocmai probabilitatea ca un pariu să fie câștigător. Dacă cota oferită de operator este mai mare decât cea calculată de tine, se spune că ai depistat un pariu de valoare.

De exemplu, ai calculat că FCSB ar trebui să aibă cota 1.70 pentru victorie în meciul cu Viitorul. Dacă operatorii oferă o cotă mai mare, atunci merită să pariezi. În cazul în care cota de pe site este mai mică de 1.70, mai bine eviți pariul.

9. Pe Internet găsești mulți tipsteri pricepuți

Te-am avertizat că pe Internet sunt mulți indivizi care vor să te păcălească cu ponturi false, dar să știi că sunt și mulți tipsteri pricepuți, care postează ponturi la liber pe site-uri de pronosticuri sportive. Nu te costă nimic să ai acces la aceste ponturi, dar e bine să le treci prin filtrul tău înainte de a le adopta.

10. Pariurile online sunt mai indicate

Ai mai multe șanse să ieși pe plus pe termen lung dacă pariezi online. Argumentele sunt numeroase, iată care ar fi un top al lor:

• Nu plătești taxa de 5% din miză la plasarea fiecărui bilet

• Oferta este mult mai bogată decât cea din offline

• Poți juca de oriunde, la orice oră din zi și din noapte
Sunt 10 secrete care, o dată descoperite, te vor ajuta să câștigi mai mulți bani la pariuri sportive.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.