10 sfaturi pentru un par frumos si sanatos

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 18 sep 2018, 17:39
video Foto(4)

Pentru multe dintre extrem de norocoasele muritoare de rand, sa ai un par frumos si sanatos se dovedeste „floare la ureche”.

Sunt fete care pur si simplu se nasc cu o podoaba capilara superba si nu trebuie sa faca nimic special in acest sens. 

Ceea ce nu inseamna ca un par de vis e posibil numai gratie unei genetici pentru care ar trebui sa fii recunoscatoare. Dimpotriva! Exista trucuri minunate, multumita carora vei reusi sa te bucuri de un par catifelat, moale si luminos, chiar daca Mama Natura nu s-a dovedit prea generoasa cu tine. Ţi le prezentam in randurile de mai jos!

Reguli de aur pentru un par de milioane: trucurile care iti asigura frumusetea

Un par de vis nu e o ecuatie complicata de matematica, desi poate implica un strop de fizica, de biologie si de chimie. Ideea este ca nu ai neaparata nevoie sa te prezinti saptamanal la coafor, ci doar sa fii dedicata rutinei tale de frumusete. Iata care sunt pasii ce iti vor darui o podoaba capilara demna de o zeita!

Tunde parul in mod regulat! Ai putea crede ca, daca vrei sa iti lasi parul lung, e vital sa ocolesti salonul de coafura cu o teama sanatoasa. Dar nu e deloc asa! Mergand frecvent sa te tunzi vei scapa de varfurile deteriorate, ceea ce stimuleaza cresterea parului si, in plus, il lasa mai frumos si mai sanatos. Ce sa mai spunem despre faptul ca asa ai parte de tratamente profesionale in mod regulat?

Spala-te pe par in mod corect! Spalarea parului e primul si poate cel mai mare secret al unei podoabe capilare demne de o Rapunzel a lumii moderne. Nu te spala mai des de trei ori pe saptamana! Îti poti curata parul chiar mai rar de atat, in cazul in care firul tau e cret sau gros. Foloseste un sampon potrivit pentru parul tau si apeleaza la o cantitate moderata, echivalentul unei monede de 50 de bani pentru o lungime medie a cositelor. Continua apoi cu balsam, dar doar pe lungimi. 

Clateste-te temeinic, cu apa rece! Dupa ce te-ai asigurat ca in parul tau nu mai zace niciun reziduu de produs, clateste cu un jet de apa rece. Acest gest sigileaza cuticula si va intensifica luminozitatea cositelor tale. Poti adauga in ultima apa si o cana de otet de mere, despre care frumoasele lumii afirma ca le ofera un par de milioane.

Foloseste neaparat o masca de calitate o data pe saptamana. O masca de par profesionala va face diferenta dintre un par normal si unul exceptional. Greseala pe care multe dintre noi o comitem este aceea de a renunta la acest produs, considerandu-l necesar numai atunci cand podoaba capilara se afla intr-o situatie dezastruoasa. 

Dar masca va face minuni pentru par, minuni care sunt mai mult decat necesare in contextul in care, oricata grija ai avea de cositele tale, te confrunti cu poluarea, cu impuritatile din atmosfera, cu atacul razelor UV. Asigura-te ca alegi un produs profesional, unul in perfect acord cu specificul parului tau. Astfel, cel deteriorat, uscat, are nevoie de cosmetice pentru reconstructie, iar cel vopsit de un produs care protejeaza culoarea.

Parul fin nu va spune „nu” niciodata intensificarii stralucirii. Daca ai cosite normale, care nu iti pun probleme prea mari, poti oricand sa investesti intr-o masca de par cu vitamine, ce va oferi rezultate spectaculoase.

Ai grija la ceea ce mananci! Nu numai ce pui pe par, dar si ceea ce ai in farfurie contribuie la aspectul de vis al cositelor tale. Un par frumos, puternic si sanatos are nevoie de proteine, asa ca asigura-te ca mananci nuci, seminte, fasole si leguminoase, carne si legume cu frunze verzi. De asemenea, vitamina A, C si E, fierul si zincul, dar si acizii Omega-3 sunt secretul unui par de Ileana Cosanzeana.

Periaza parul de doua ori pe zi. De multe ori, tindem sa consideram ca periajul e doar gestul pe care il faci inainte de a pleca de acasa, pentru a aranja podoaba capilara. Însa trecerea periei prin par e mai mult decat atat: distribuie uleiurile naturale de la radacina spre varfuri si hidrateaza astfel cositele. Da curs acestui ritual binefacator de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara, incepand tot timpul de la varfuri si avansand spre radacina. Exista insa si o interdictie; nu peria parul cat e umed, ci apeleaza la un pieptene cu dintii rari. 

Usuca parul precum o profesionista! Accesul la aparatele de coafat ar trebui sa fie limitat, daca iti doresti un par cu un look desavarsit, insa foehn-ul e dificil de evitat. Ceea ce nu inseamna ca nu il poti transforma in cel mai bun prieten al tau. Executata corect, uscarea parului te va face sa arati ca si cum abia ai fi iesit din cabinetul unui hairstylist de top. Începe prin a usca parul cu capul in jos, pentru un plus de volum, apoi, cand e zvantat in proportie de 80%, fa-ti de lucru cu peria rotunda, insistand pe varfuri si pe lungimi. Mai mult, acest proces te poate tine departe de spalatul pe cap: parul tau va arata sublim pentru cel putin doua zile, iar in a treia il poti prinde intr-un ponytail inalt sau intr-o coada impletita.

Dormi pe o fata de perna din matase. Iata un alt gest de beauty care poate parea un moft, dar care are in realitate efecte wow. Matasea reduce frictiunea, ceea ce inseamna ca te vei confrunta cu mai putine fire de par cazute, dar si ca te vei bucura de un aspect neted si lucios al cuticulei. În plus, aceste fete de perna sunt minunate si pentru un ten elastic si ferm, cu mai putine riduri!

Evita elasticele de par mult prea ferme. Banalul elastic de par, prietenul tau la catarama, e de fapt un produs de-a dreptul…viclean. Nu numai dungile inestetice pe care le lasa pe par sunt preocuparea noastra, dar si faptul ca poate dauna cuticulei, provocand o deteriorare in profunzime. O esarfa de matase e mult mai cool si mai stylish. De asemenea, evita sa iti tii mereu parul prins in coada si joaca-te cu look-urile tale: cand cositele tale sunt atat de frumoase si stralucitoare, de ce le-ai ascunde mereu vederii celorlalti?

Foloseste sampon clarifiant o data pe luna. Despre ce e vorba? Despre un produs care elimina reziduurile in profunzime, mai ales cele care se depoziteaza pe scalp: urme de produse de styling si impuritati, in principal. E ca un ritual de detox pentru par.

Acestea sunt trucurile care iti asigura un par de vis! Apeleaza la ele cu religiozitate, iar podoaba capilara de milioane nu va mai fi o exceptie de sarbatori, ci o realitate de zi cu zi!

 

Taguri: