100 de lei cadou de Sărbători pentru români! Tichetele sociale se primesc în baza buletinului

Author: Diana Ghita
Actualizat: 11 nov 2023, 13:50

Tichete sociale cu ocazia sărbătorilor

Sursa: shutterstock; Unsplash

Persoanele defavorizate vor beneficia de tichete sociale în valoare de 100 de lei, cu ocazia Sărbătorii Crăciunului.

Tichetele sociale vor fi oferite cetățenilor aflați într-o situație financiară precară, în baza actului de identitate în original și copie, dar și a altor documente, în funcție de categoria din care fac parte.

Cine sunt persoanele eligibile pentru tichetele sociale

Cererile pentru primirea bonurilor au început să se depună de pe 23 octombrie, iar acestea pot fi primite până la data de 8 decembrie.

Ulterior, acestea vor fi distribuite prin poștă, între 11 și 19 decembrie 2023.

Măsura a fost luată de către Primăria Orașului Năvodari cu scopul de a le oferi un venit suplimentar persoanelor defavorizate, pentru cheltuielile aferente Sărbătorilor de iarnă. În această categorie de persoane se încadrează:

  • Pensionarii cu venituri nete de până la 1.450 de lei;
  • Cetățenii fără venituri, cu vârste de peste 60 de ani;
  • Cei care beneficiază de venit minim garantat, potrivit Legii nr. 416/2001;
  • Cei care primesc alocație de susținere a familiei, conform prevederilor Legii 277/2010;
  • Persoanele cu handicap accentuat sau grav.

Citește și: Veste bună pentru sute de mii de români! Statul va acorda ajutoare în valoare de 500 de lei

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce documente sunt necesare pentru a putea beneficia de tichetele sociale

O persoană sau o familie beneficiază de tichete sociale pentru o singură categorie de persoane vulnerabile din care face parte în momentul distribuirii bonurilor, indiferent dacă la data respectivă se încadrează în mai multe dintre categoriile enumerate anterior.

Spre exemplu, dacă un cetățean cu handicap grav sau accentuat face parte din categoria celor care beneficiază de alocație de susținere a familiei, aceștia vor putea primi tichete doar pentru principala categorie în care se încadrează, respectiv pentru cea a persoanelor cu handicap.

De asemenea, în cazul seniorilor nu se ia în considerare doar pensia, ci și restul veniturilor pe care le încasează din diverse surse.

Solicitanții pot depune cererile pentru tichetele sociale la Cantina de Ajutor Social din Năvodari, de pe str. Străinătății nr. 2. Accesul se va face prin intrarea dinspre Serviciul de Taxe și Impozite.

Aceștia trebuie să se prezinte la adresa respectivă cu actul de identitate în original și copie. Pe lângă acesta, vârstnicii trebuie să prezinte și copia cuponului de pensie, iar persoanele cu handicap trebuie să aducă o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap

Documentele pot fi depuse Luni, Marți, Miercuri și Vineri, între orele 08:30 și 12:00, iar Joi între orele 13:00 și 17:00.

Citește și: Tichete de Crăciun pentru locuitorii acestui oraș. Copiii vor primi și ei dulciuri în valoare de 80 de lei