16 septembrie, zi de doliu național în Moldova: „Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 15 sep 2023, 15:42

16 septembrie, zi de doliu național în Moldova: „Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”

Sursa: Facebook-Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandru a decretat ziua de 16 septembrie drept zi de doliu național, în semn de comemorare a primului șef de stat, Mircea Snegur.

Decizia a fost anunțată chiar de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut pe Mircea Snegur.

16 septembrie- zi de doliu național în Moldova

Președintele moldovean a transmis un mesaj pe pagina de Facebook în care anunță noua decizie. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova ”,

a transmis Președinta Maia Sandu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Citește și: Rusia s-a declarat pregătită să înceapă un război în Republica Moldova. Moscova acuză Ucraina că este implicată în acțiunile din Transnistria

Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe

Președinta este alături de familia și apropiații care l-au cunoscut pe Mircea Snegur. În urma decesului acestei personalități extrem de importante pentru Republica Moldova, Maia Sandu a luat decizia ca ziua înmormântării, 16 septembrie, să fie declarată zi de doliu național, iar funeraliile vor

fi organizate cu onoruri de stat. 

Citește și: Care este limba oficială în Moldova? Întrebarea la care nu toți știu să răspundă

 „ Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Ziua înmormântării va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!”- cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991.

Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova ”, a mai scris Maia Sandu.