1800 de lei în plus la salarii. Noile grile de salarii majorate pentru directorii de școli, contabilii-șefi și secretarii-șefi au apărut în Monitorul Oficial

Author: Diana Ghita
Actualizat: 13 apr 2024, 01:50

Cresc salariile pentru directorii, contabilii și secretarii instituțiilor de învățământ

Sursa: freepik.com

Majorările depind de gradul didactic, de tipul școlilor și de numărul de elevi. Grilele de salarii majorate au fost deja publicate în Monitorul Oficial, iar beneficiarii acestor măriri se vor bucura de banii în plus chiar la următorul salariu.

Hotărârea de Guvern modifică anexele HG nr. 598/2018. Până de curând, în aceste anexe erau prevăzute salariile posturilor didactice de conducere, respectiv de director și director adjunct din școli și grădinițe, în urma punerii în aplicare a ordonanței de urgență nr. 57/2023 din 12 iunie.

Citește și: De când ar putea dispărea banii cash, în România. Toate plățile salariale ar putea fi făcute exclusiv cu cardul

12.145 persoane din funcții de conducere beneficiază de măriri

Hotărârea de Guvern modifică anexele HG nr. 598/2018. Până de curând, în aceste anexe erau prevăzute salariile posturilor didactice de conducere, respectiv de director și director adjunct din școli și grădinițe, în urma punerii în aplicare a ordonanței de urgență nr. 57/2023 din 12 iunie.

8.694 de directori și directori adjuncți și 3.451 de contabili-șefi și secretari-șefi beneficiază de creștere.

În comunicatul Ministerului Educației de după aprobarea în ședință de guvern a grilelor, pe 7 iulie, se arată că, în total, 12.145 persoane din funcții de conducere au parte de aceste măriri.

Conform Ministerului Educației, salariile de bază ale directorilor adjuncți din unitățile de învățământ Grad I ating o medie de creștere de 21,03%, iar pentru cei din unitățile de Grad II media salariilor de bază este de 19,15%.

Citește și: Subiecte Titularizare 2023: Cum poți verifica online, pe Edu.ro, subiectele pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice?

Care sunt procentele creșterilor salariale

Prin noua hotărâre a Guvernului, creșterile sunt între 1300 și 1400 lei pentru funcțiile auxiliare de conducere. Pentru personalul didactic auxiliar de conducere media creșterilor salariilor de bază, calculate pentru toate unitățile de Grad I, este de 23,5%, iar pentru cele de Grad II este de 22,3%.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Pentru directori, creșterea este între 1300 – 1800 lei, media creșterilor salariilor de bază, calculate pentru toate unitățile de Grad I fiind de 21,54%, iar pentru cele de grad II, de 19,08%.

Pentru directorii adjuncți, creșterea este între 1300 – 1500 lei. Procentual, creșterea salariilor de bază ale directorilor adjuncți din unitățile de învățământ Grad I este de 21,03%, iar pentru cele de grad II este de 19,15%.”,

potrivit Ministerului Educației.

Citește și: Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 august. Cine sunt angajații care nu vor beneficia de bani în plus?

Grilele de salarii majorate pentru funcțiile de: director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, calculate după gradul didactic, gradul unităților de învâțământ și categoria acestora au fost publicate în Monitorul Oficial luni, 10 iulie:

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?