2 rețete de dulceață pe care trebuie să le încercați

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 aug 2023, 11:53

2 rețete de dulceață pe care trebuie să le încercați

Sursa: Pexels.com

Mai sunt câteva săptămâni până începe oficial sezonul dulceţurilor, iar gospodinele încep deja să caute cele mai bune rețete pentru întreaga familie.

Gospodinele caută cele mai interesante fructe și legume pentru a le transforma în dulcețuri pentru întreaga familie, iar o rețetă de care nu toată lumea știe este rețeta de dulceață de cartofi dulci cu vanilie. Iată cele mai bune rețete de dulceață, perfecte pentru a fi savurate în familie.

Citește și: Gem de prune cu nuci. Rețeta îndrăgită a copilăriei

Rețetă de dulceață de cartofi dulci cu vanilie 

Dulceața este desertul copilăriei, ce ne amintește adesea de momente speciale petrecute în familie sau chiar de diminețile reci de iarnă în care beam ceai cald alături de o felie de pâine cu dulceață. De-a lungul anilor, gospodinele au început să experimenteze cu rețetele de dulceață, iar pe lângă clasicele rețete de dulceață de căpșuni, afine, mure sau prune, au mai apărut câteva rețete speciale, cu ingrediente mai puțin obișnuite, precum cartoful dulce.

Ingrediente:

500 de grame cartofi dulci

400 de grame zahăr

150 de mililitri de apă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

1/2 linguriță de vanilie

1 linguriță extract de scorțișoară

Mod de preparare:

Pentru a începe această rețetă trebuie să curățăm și tăiem cartofii dulci, următorul pas pe care trebuie să îl urmăm este să punem bucățile de cartof dulce într-o cratiță și să acoperim

cu apă cu sare. După ce bucățile de cartof s-au fiert și sunt moi, putem să le scurgem, urmând să le pasăm. 

Trecem în continuare la realizarea siropului, din apă și zahăr, după care îl turnăm peste cartofii dulci pasați, după care trebuie să adăugăm scorțișoară și vanilie. După ce adăugăm toate ingredientele într-o cratiță le lăsăm la gătit timp de 25 de minute, amestecând regulat, după care le putem depozita în borcane sterilizate, relatează spynews.ro

Citește și: Rețetă delicioasă de gem de prune la cuptor

Rețetă de dulceață de smochine

Smochinele sunt fructe pe care gospodinele încep să le folosească din ce în ce mai mult în rețetele lor, iar dulceața de smochine a început să se afle în cămările tot mai multor femei. Iarna, acestea folosesc dulceața de smochine pentru a face diferite deserturi, dar și pentru a fi mâncată alături de un ceai cald și o felie de pâine prăjită.

Ingrediente:

  • 500 de grame de smochine
  • 380 de grame de zahăr
  • 110 mililitri de apă
  • o lămâie mică

 

Mod de preparare:

Este foarte important să nu uităm să curățăm și să spălăm foarte bine smochinele, astfel încât să nu uităm de codițele pe care trebuie să le tăiem.

Urmează să spălăm lămâia, să le tăiem în jumătate, una dintre jumătăți va trebui să fie tăiată în mai multe felii. Începem rețeta prin fierberea apei cu zahărul, într-o oală mare, până în momentul în care compoziția devine mai groasă.

Atunci când compoziția devine mai groasă putem adăuga și smochinele, după care le lăsăm să fiarbă aproximativ jumătate de oră. În timpul în care compoziția fierbe trebuie să fim atenți să luăm spuma cu ajutorul unei palete. Compoziției i se mai adaugă feliile de lămâie alături de zeama de la o jumătate de lămâie, după care amestecăm. Când amestecul devine dens, putem lua cratița de pe foc, urmând să îl depozităm în borcane.

Citește și: Socată rețeta bunicii: Cum faci o băutură savuroasă la tine acasă?

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.