20 de tari din Europa impun restrictii sau interzic accesul romanilor

Author: Luiza Stama
Actualizat: 29 ian 2021, 04:05

Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor, din cauza înrăutățirii situației infectărilor cu coronavirus în România.

Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Tarile unde accesul romanilor este interzis

Finlanda a interzis complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români, cu excepția celor care au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ de acolo.

Este permis tranzitul către alte destinații din afara Finlandei.

Malta a interzis complet accesul pe teritoriul său cetățenilor români.

Lituania a decis să-și închidă granițele pentru români. Accesul rezidenților din România în statul baltic va fi interzis din 13 iulie.

Danemarca permite intrarea pe teritoriul său românilor cu condiția ca aceștia să dovedească faptul că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare, care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată.

Țări unde românii trebuie să stea în izolare

Toate persoanele care ajung în Irlanda din România trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile.

Cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular pentru COVID-19, după a 5-a zi.

Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul. Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul acesteia.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Românilor care ajung în Slovenia li se aplică măsura izolării la adresa declarată timp de 14 zile.

Tranzitul cetățenilor români spre țara de rezidență nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în cel mult 12 ore.

Cetățenii români care intră în Estonia sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile.

Cetățenii români care sosesc în Letonia trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile.

AICI puteti sa consultati lista pusa la dispozitie de MAE, unde puteti afla detaliile despre tipul de restrictii sau conditii impuse de fiecare tara din Europa.

Citeste si: Inca o tara impune restrictii romanilor! Suntem pe lista "galbena"

Citeste si: Alerta! Romania are cele mai multe cazuri noi de coronavirus din Uniunea Europeana

Citeste si: Inca o tara europeana ne impune restrictii! Numarul mare de imbolnaviri cu coronavirus ne duce pe lista neagra

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.