2022 Modern Warfare 2 – Esec sau un joc care merita cumparat?

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 29 iun 2023, 07:40

2022 Modern Warfare 2

Sursa: PixaBay

Jucătorii din Warzone vor fi tentați să cumpere Modern Warfare 2, indiferent cât de bun este

Jucătorii din Warzone vor fi tentați să cumpere Modern Warfare 2, indiferent cât de bun este, pentru că vor avea acces la o nivelare mai ușoară a armelor. Dar pentru cei care sunt interesați doar de experiența de bază a MW2, de la campanie la multiplayer și Spec-Ops, merită să-l cumpere? Este un joc cu preț întreg (70 de dolari pe consolele de generație actuală), așa că veți dori să fiți siguri.

MW2 Gameplay Tactic vs. Arcade

Jocurile Call of Duty există pe un spectru, la un capăt fiind stilul mai rapid/arcadă, iar la celălalt capăt fiind stilul mil-sim/tactic. Cu Modern Warfare 2, cei de la Infinity Ward au încercat să împingă jocul cât mai mult posibil spre capătul "tactic" al spectrului. Acesta este încă Call of Duty, nu Rainbow Six, dar există multe elemente în joc concepute pentru a-i face pe jucători să încetinească ritmul.

Mie îmi place acest stil de Call of Duty, dar multora dintre fani nu le place, și cred că Infinity Ward a împins acest Call of Duty un pic prea departe de ceea ce își doresc fanii shooterelor arcade. Clasicul minimap clasic este un bun exemplu în acest sens. Pe de o parte, ar face jocul mai rapid și mai puțin tactic, ceea ce este împotriva filozofiei lor de design.

Dar, pe de altă parte, o majoritate covârșitoare a fanilor o doresc, așa că ar trebui să mai spună nu? Ar putea cel puțin să găsească o cale de mijloc mai bună pentru a mulțumi mai multă comunitate (poate minimapa clasică pentru Domination și Team Deathmatch?). Pentru că, așa cum stau lucrurile, indiferent de ceea ce citiți în această recenzie, o mare parte din părerea voastră despre MW2 va fi decisă de gândurile voastre despre Call of Duty care se îndreaptă într-o direcție tactică.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gunplay

TTK-ul este scurt, dar reculul crescut în acest joc face ca luptele la distanță medie să dureze mai mult decât în MW2019 sau Vanguard.

Este greu de spus în versiunea beta dacă este pur și simplu pentru că nu avem cele mai bune atașamente de atenuare a reculului, dar reculul este cu siguranță mai semnificativ decât ne așteptam.

Hărți MW2

Unul dintre lucrurile pe care predecesorul lui MW2 (MW2019) le-a făcut atât de prost a fost hărțile. Erau îngrozitoare. Și suntem încântați să anunțăm că hărțile din Modern Warfare 2, deși nu sunt "instant-classice", sunt toate foarte decente și jucabile.

Grafică și sunet MW2

Aspectul acestui joc este remarcabil, așa cum ne așteptăm de la Infinity Ward, mai ales în modul în care transmit jucătorului greutatea armelor și exploziile. Se simte "greu", și în sensul bun. Suntem, de asemenea, foarte bucuroși să vedem că hărțile sunt bine luminate și mai colorate decât te-ai putea aștepta de la un CoD IW. Și dacă tot ne înmulțim laudele, ar trebui să menționăm și animațiile, care sunt de-a dreptul sexy. Dar dacă ar fi să îmbunătățim un singur lucru, pașii sunt încă puțin prea zgomotoși.

Modern Warfare 2: Verdict inițial

Acesta este doar beta, așa că suntem siguri că părerea noastră se va schimba, dar suntem mulțumiți: toți cei care au iubit MW2019 vor iubi acest joc, și chiar și cei care preferă jocurile în stilul Treyarch vor prefera probabil acest joc mult mai mult decât MW2019. Da, apelează la casuals în unele aspecte ale jocului, dar acesta este Call of Duty și nu Counter Strike. Iar în alte privințe, ei măresc diferența de abilități dincolo de ceea ce ne așteptam pentru un joc IW. Este clar că au ascultat comunitatea atunci când vine vorba de designul hărților, ceea ce este bine, dar înainte de lansare trebuie să continue să asculte comunitatea și să ne redea minimap-ul clasic (dacă nu vă place folosiți un supresor).

Citeste si: Modalitatea perfectă de distracție: un joc în secțiunea de casino live!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.