24 de județe din România sunt vizate de codul galben de vânt puternic al meteorologilor

Autor: Bianca Vidoi

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt în 24 de județe din România

Sursa: Unsplash

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt în peste 20 de județe din România.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de vânt puternic, ce o să fie valabilă de sâmbătă seara până duminică dimineața în mai multe de 20 de județe din România, acestea aflându-se în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali şi de Curbură.

Meteorologii au emis un avertisment de cod galben de vânt puternic

Meteorologii nu vin cu vești foarte bune pentru românii ce doreau să se bucure de temperaturile ridicate din acest weekend, deoarece aceștia au emis un avertisment de cod galben de vânt

puternic în 24 de județe din România, ce este valabil de sâmbătă seara până duminică dimineața. Cele 24 de județe vizate de meteorologi ce află în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali şi de Curbură.

Citește și: Cod galben de vreme rea în România: ce zone se află sub avertizare de ploi torențiale și grindină

În intervalul 10 februarie, ora 18.00

– 11 februarie, ora 08.00, vântul o să facă ravagii în România, acesta suflând cu viteze cuprinse între 55 și 65 de km/h, iar în zonele montane, rafalele vor depăși 90 sau chiar100 km/h, anunță meteorologii ANM. Această avertizare de cod galben este valabilă de sâmbătă seară, iar județele vizate sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Vântul puternic se va extinde pe parcursul zilei de duminică, 11 februarie 2024, iar codul galben va ajunge valabil și în alte şase judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, de la ora 08:00, până la ora 22:00. Și celelalte județe din România vor resimți viteze intensificate ale vântului, însă doar pentru perioade scurte de timp.

În noaptea de duminică spre luni (11/12 februarie), vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-estul teritoriului ”, a mai transmis ANM.

Prognoza acestui weekend pentru Capitala României

Bucureștenii se vor bucura de temperaturi de primăvară, ce vor depăși cu mult valorile normale pentru această perioadă a anului, astfel mercurul din termometre va atinge duminică până la 20-21 de grade Celsius potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Deși ziua de duminică este una perfectă pentru a ieși la o plimbare, ziua de sâmbătă nu aduce vești la fel bune pentru locuitorii din Capitală, astfel cerul va fi temporar noros, iar vântul o să bată variabil. Temperaturile minime ce vor fi resimțite pe parcursul nopții vor fi cuprinse între 6 și 9 grade Celsius.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?