25 de ani de la lupta scandaloasă a lui Mike Tyson!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 iul 2023, 02:45

Nimeni nu-și mai amintește cine a câștigat - dar aproape toată lumea își amintește de mușcătura de ureche a lui Tyson

Sursa: Facebook

Nimeni nu-și mai amintește cine a câștigat - dar aproape toată lumea își amintește de mușcătura de ureche a lui Tyson

Pe 28 iunie 1997, campionatul mondial la categoria grea era în joc, iar Mike Tyson voia să se răzbune pe Evander Holyfield. 25 de ani mai târziu, aproape nimeni nu-și mai amintește cine a câștigat- dar aproape toată lumea își amintește de mușcătura de ureche a lui Tyson. Nu pare să greșească.

Los Angeles. Mike Tyson vinde acum urechi cu urme de mușcături. Fostul campion mondial de box a negat recent, în cadrul unei emisiuni nocturne, că forma gumelor de fructe cu infuzie de canabis ar avea vreo legătură cu lupta scandaloasă împotriva lui Evander Holyfield: "Nu

este urechea lui Evander". Dar, la 25 de ani de la mușcătura sa în acea luptă de campionat mondial, nimeni nu-l crede.

În prezent, Tyson este un om de afaceri activ pe piața marijuanei, a jucat în filme, iar oamenii îl numesc uneori "unchiul bătrân și simpatic care fumează iarbă". Dar oricine aude numele Mike Tyson se va gândi în continuare la acel meci din 28 iunie 1997, chiar și cei care nu au văzut meciul.

Mike Tyson: "Am vrut să-l rănesc mai mult".

Holyfield și Tyson se înfruntaseră deja în ring cu un an înainte. Holyfield a câștigat în mod surprinzător primul meci, iar revanșa a avut loc la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. Dar faptul că Holyfield a câștigat și cel de-al doilea duel nu a mai interesat pe nimeni până seara- toată lumea vorbea doar despre atacul bizar al lui Tyson, care l-a mușcat mai întâi de urechea stângă a lui Holyfield și, la scurt timp după aceea, i-a smuls o

bucată din urechea dreaptă și a scuipat-o pe podea. "Am vrut să-l rănesc mai mult decât m-a rănit el pe mine cu loviturile lui de cap. I-am dat lovituri cu capul înapoi, dar el a continuat, așa că l-am mușcat", a spus Tyson la un moment dat despre scenă. "Nu ar fi trebuit să fac asta, dar eram sângeros și supărat".

Cei doi cincizeci și ceva de ani sunt acum prieteni, dar la vremea respectivă Holyfield a trebuit să facă uz de toată disciplina de care a dat dovadă pentru a nu se lua la harță cu Tyson.

"Nu a fost ușor să mă controlez. Chiar îmi venea să-l lovesc pe Tyson chiar în boașe", a declarat Holyfield cel mai recent într-un interviu acordat publicației "Sport Bild". El nu va căuta contact cu ocazia aniversării, a spus el. "Probabil că nu-l voi suna dintr-un singur motiv: Conversația nu ar face decât să-i amintească faptul că l-am bătut atunci. Nu-mi place să fac asta."

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu o putere de lovire brutală, "Iron Mike" a trecut de la un mediu sărac și a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria boxului, când a câștigat titlul la doar 20 de ani. În cele mai multe lupte scurte, strălucitorul newyorkez cu un spațiu distinctiv între dinți i-a făcut KO pe mulți dintre adversarii săi. O condamnare pentru viol, o pedeapsă de trei ani de închisoare și scandalul împotriva lui Holyfield i-au adus în cele din urmă reputația de boxer scandalos.

"Toată lumea are un plan până când primește un pumn în față", a spus odată Tyson

 O propoziție care este, de asemenea, emblematică pentru viața sa. A ținut de nenumărate ori prima pagină a ziarelor cu încăierări și derapaje și a fost interzis din viața profesională pentru o vreme. Tyson a părut de mai multe ori la capătul puterilor și a riscat toată simpatia publicului. Tigrii ca animale de companie private, tatuajul său distinctiv de pe partea stângă a feței- oamenii nu mai aveau niciun respect pentru atlet, ci râdeau de el. Abia în ultimii ani, percepțiile s-au schimbat din nou în bine. La Jimmy Kimmel, gazda emisiunii omonime de la televiziunea americană, a declarat recent, în aplauzele publicului: "Sunt într-o poziție câștigătoare".

Tyson atacă un bărbat în avion

Cu toate acestea, viața lui nu este complet lipsită de probleme. În urmă cu doar câteva luni, a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor pentru că a bătut într-un avion un bărbat care îl enervase și îl tachinase verbal. "Nu trebuia să se întâmple așa ceva. Nu ar fi trebuit să fac asta. Eram obosit, drogat, enervat", a comentat Tyson.

Tyson a implinit 56 de ani anul acesta. Dar probabil că nu va scăpa de reputația de tip care a mușcat o bucată din urechea adversarului său într-un meci de box și care nu s-a putut controla în următorii 25 de ani. Dar poate că nu vrea să o facă.

Citeste si: Știai că Mike Tyson a “pariat” pe succesul lui Cătălin Moroșanu, Faimosul de la “Survivor România”?

Citeste si: Topul boxeurilor care au facut "tone de bani"

Citeste si: Mike Tyson i-a ingrozit pe pretendentii la inimile fetelor lui. Ce-a promis ca le face celor care incearca sa-i "agate" fiicele

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.