Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că 27 de spitale din România urmează să primească bani din PNRR pentru modernizare.
27 de spitale vor primi bani pentru modernizare
Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că unul dintre principalele obiective ale Guvernului este modernizarea sistemului de sănătate, astfel că 27 de spitale vor primi finanțare prin PNRR.
Nicolae Ciucă a declarat că: „27 de spitale vor primi finanțare prin PNRR.
Citește și: Se dau bani de la stat! Marcel Boloș: "Vor fi români care vor putea primi până la 10.000 de lei"
Cele 27 de obiective de investiții se află pe tot teritoriul țării, iar acest lucru este deosebit de important pentru reducerea disparităților dintre regiuni.
Am mai spus-o și o repet: dacă gestionăm în mod eficient și inteligent fondurile europene, acestea vor contribui semnificativ la creșterea nivelului de trai al românilor și la îmbunătățirea accesului la servicii de calitate. Anul trecut, am avut un record pentru atragerea de fonduri europene, iar în 2023 ne propunem să continuăm în același ritm și să ne îndeplinim toate obiectivele asumate prin PNRR.”
2022 a adus valori-record în economia românească
Potrivit premierului României: „În anul 2022, guvernul pe care îl conduc a creat premisele pentru creșterea nivelului de trai al oamenilor, dar și pentru conservarea, respectiv crearea de locuri de muncă.
Ca urmare a măsurilor de stimulare a creșterii economice și de atragere de fonduri, am întărit capacitatea României de a depăși această perioadă dificilă și am creat baza solidă pentru o creștere economică ce se va simți în buzunarele tuturor.
Anul 2022 a adus valori-record ale fondurilor atrase de economia românească, indiferent de proveniență. Investițiile străine directe au depășit recordul din 2008 încă din primele 10 luni ale anului, atingând 9,4 miliarde euro. Investițiile statului în economie au fost de 73 miliarde lei, cea mai mare sumă care a fost înregistrată până în prezent. Anul 2022 marchează începutul perioadei în care bugetul de stat se axează pe investiții.
România a mai stabilit un record și la absorbția de fonduri europene, cu un procent de 73%. În total, țara noastră a atras de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, bani veniți atât prin programele de coeziune, cât și prin PNRR.
Obiectivul guvernului pe care îl conduc este ca, în următorii ani, să aducem în țară cel puțin 10 miliarde euro pe an din banii europeni pe care îi avem la dispoziție.”
Citește și: Noi schimbări în ceea ce privește Legea Educației. Nicolae Ciucă a spus când vor fi gata noile legi
Care sunt spitalele care urmează să primească bani din PNRR
Iată lista celor 27 de spitale care urmează să primească bani pentru modernizare:
- Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.
- Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.
- Spitalul Județean de Urgență Bistrița- extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.
- Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.
- Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).
- Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia- realocarea și modernizarea activității secției de onologie și înființare compartiment cardiologie intervențională.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase şi PneumoftiziologieBraşov- un nou corp de clădiri.
- Construire corp nou- Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei, Constanța.
- Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.
- Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.
- Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.
- Institutul Regional de Oncologie Timișoara.
- Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.
- Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.
- Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime P+6E, amenajări parcări exterioare.
- Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou- secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.
- Realizare pavilion nou-bloc chirurgical poli-traumă din cazarma 1044 Sibiu.
- Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești.
- Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.
- Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), realocarea stației de oxigen și realocarea gospodăriei apă.
- Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI "Prof. Dr. Dimitrie Gerota".
- Pavilion de medicină operațională-poli-traumă în cazarmă 1053 Craiova.
- Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța- spital nou.
- Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.
- Realizare pavilion nou medicină operațională poli-traumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov.
- Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), București- spital nou.
- Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, București.
Sursă: hotnews.ro