28 de județe sunt sub cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină. Până când este în vigoare informarea meteorologică

Author: Amalia Georgescu

Cod galben de vremea rea în 28 de județe 

Sursa: canva.com

O nouă informare cod galben de vreme rea a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Iată ce județe sunt vizate și până când este în vigoare codul galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină.

Vara a început cu vreme capricioasă, astfel că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteo de vreme rea în ultimele zile. În următoarele ore, 28 de județe din România sunt sub avertizare meteo cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Când expiră avertizarea venită din partea meteorologilor și ce fenomene meteo sunt anunțate?

COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină. Harta județelor afectate 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare meteo cod galben de vreme rea. În orele următoare este anunțată instabilitate atmosferică temporar accentuată în 28 de județe ale țării. Codul galben de ploi torențiale, vijelii și grindină intră în vigoare pe 2 iunie, la ora 12:00 și expiră în aceeași zi, la ora 23:00. În acest interval sunt anunțate ploi torențiale, acestea fiind însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Meteorologii anunță că se pot strânge cantități de apă ce pot depăși 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp. 

„În intervalul menționat în zonele montane, local în Moldova, Transilvania, Maramureș, sudul Banatului și în zona continentală a Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăşi 20...30

l/mp şi izolat 40 l/mp.”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform ANM, județele aflate sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină până la ora 23:00 sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Sibiu, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Buzău, Covasna, Prahova, Brașov, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dâmbovița Bihor, Arad, Timiș.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Prognoza meteo ANM joi, 2 iunie 2022. Temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii iunie. Ce se întâmplă cu precipitațiile

Prognoza meteo ANM joi, 2 iunie 2022

Potrivit meteorologilor, deși vremea va deveni instabilă în mai multe zone din țară, temperaturile se mențin la valori mult mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar.

Astfel, în special în zonele de câmpie, maximele vor depăși 30 de grade. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în timpul zilei de joi, la nivelul întregii țări, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade. Minimele se vor încadra între 9 și 21 de grade, meteorologii precizând că cele mai scăzute valori vor fi în depresiuni. 

În București, vremea va fi în general frumoasă în prima parte a zilei, însă după prânz pot să mai apară manifestări ale instabilității atmosferice și ploi de scurtă durată. 

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?