De aceea, multe persoane cad in aceasta capcana a vremii de afara, alegand sa se imbrace mult prea subtire pentru conditiile meteo actuale, iar urmarile acestor alegeri sunt pe masura: tuse, febra, stari de apatie, dureri de muschi si oase. Gripa, sinuzita sau otita sau doar 3 dintre cele mai des intalnite afectiuni cauzate de variatiile meteorologice specifice acestei perioade. Despre simptome si despre modul in care acestea pot fi eficient tratate, vom discuta chiar acum, in randurile de mai jos:
Gripa
Gripa este marele dusman al tuturor, atunci cand vremea este instabila, iar zilele calduroase alterneaza cu zilele reci. Pentru ca au impresia ca iarna a trecut, iar primavara si-a intrat deja in drepturi, foarte multe persoane se imbolnavesc de gripa, in primele luni ale anului. Aceasta afectiune este contagioasa, fiind insotita de simptome precum senzatie de oboseala, dureri puternice de cap, frisoane si febra de 39-40°. De asemenea, pacientii pot avea si episoade de varsaturi, iar controlul medical urgent este extrem de recomandat. Tratamentul medicamentos prescris va avea un caracter antiinflamator si antibacterian, recomandandu-se in acelasi timp suplimente pentru intarirea sistemului imunitar.
Sinuzita
Sinuzita isi are un loc binemeritat pe acest podium pe care il dezbatem astazi, fiind frecventa atat la copii cat si la persoanele adulte. Se caracterizeaza prin inflamarea mucoasei sinusurilor craniene, obstructionand astfel secretiile acestora. Infectiile sunt o urmare fireasca a acestui blocaj, iar pana la aparitia puroiului nu mai este decat un pas. Dureri de cap, presiune la nivelul sinusurilor, febra, varsaturi - iata doar cateva simptome ale sinuzitei. Se recomanda tratamentul cu antibiotice pentru tratarea infectiilor, precum si folosirea unui nebulizator, pentru administrarea corecta a medicamentelor prescrise.
Otita
Incheiem acest top cu una dintre cele mai frecvente afectiuni cauzate de schimbarile bruste de temperatura, din aceasta perioada. Mai mult decat atat, otita apare pe fondul unui sistem imunitar slabit, de aceea, tratarea acesteia presupune administrarea unui mix de antibiotice (pentru tratarea puroiului din ureche), alaturi de un set de suplimente pentru imunitate si foarte multa odihna. Principalele simptome ale acestei afectiuni sezoniere sunt durerile puternice localizate in interiorul urechii, starile de greata, febra si senzatia cronica de oboseala. Daca cel mic se confrunta cu aceste semnale, controlul urgent la un medic ORL-ist este recomandat.
Tine cont de faptul ca vremea de afara iti poate pune bete in roate, iar adierile de soare sunt inca prea slabe pentru a alunga de tot frigul si vantul. De aceea, este important sa porti in continuare haine groase, pana cand temperaturile zilnice vor ajunge la o medie confortabila. Otita, sinuzita sau gripa te pot tine pe bara o buna perioada de timp, de aceea este recomandat sa previi astfel de afectiuni.
Insa in cazul aparitiei acestora, le poti trata cu ajutorul unui medic specialist, ce iti poate prescrie un tratament medicamentos eficient, produse rapide de administrare (precum nebulizatorul pentru sinuzita), dar si suplimente naturiste pentru fortificarea sistemului imunitar. Iti dorim sa te bucuri de zilele calduroase alaturi de cei dragi, dar sa pui mereu sanatatea pe primul loc!