3 alimente pe care le poți face acasă simplu și rapid

Author: Oana Picerea

Poate ar trebui să afli că, uneori, nu este nevoie să cumperi de la magazin anumite alimente, pentru că le poți face chiar în confortul propriei bucătării. De fapt, este recomandat ca în cazul în care există posibilitatea acestui lucru, să gătești anumite alimente în casă. Procesul de prelucrare și realizare industrială a produselor implică folosirea unei cantități foarte mari de conservanți, aditivi alimentari și potențiatori de aromă.

Atât timp cât gătești acasă, știi că ceea ce iese din mâinile tale este sănătos și ai certitudinea ingredientelor pe care le conține. Ai control total asupra, să zicem, conținutului caloric pe care îl au alimentele preparate, și chiar te poți juca cu ingredientele. Cine spune că o pâine trebuie să fie, neapărat, făcută cu făină? De ce să nu folosești ovăz? Un pic de imaginație și creativitate n-au dăunat nimănui, ba chiar au dus la rezultate mult mai interesante.

Iată 3 alimente pe care le poți face acasă, simplu și rapid!

1. Pâinea de casă

Nu este un secret faptul că pâinea de casă este mult mai aromată, savuroasă și hrănitoare decât cea din comerț. În general, pâinea din comerț provine din aluat înghețat sau, de foarte multe ori, este înghețată până în momentul distribuirii. Contrar așteptărilor, reteta paine de casa este ușor de realizat și urmărit. Nu trebuie să fii un bucătar expert pentru a-ți reuși. Poate nu-ți va ieși neapărat din prima, dar toată lumea învață din greșeli. Odată ce înveți, vei putea pregăti pâine după multe rețete, adăugând în ea semințe, nuci și diferite tipuri de cereale.

2. Bulionul

Probabil folosești bulion pentru destul de multe mâncăruri. Te-ai gândit vreodată să ți-l faci în propria casă? Bulionul din comerț conține o cantitate foarte mare de sare și conservanți, asta pentru că, în general, mediul de distribuție nu este controlat termic, motiv pentru care își poate pierde foarte rapid calitatea. Pentru a face bulion în casă ai nevoie, ce-i drept, de câteva electrocasnice bucatarie speciale, cum ar fi o mașină de tocat. În rest, este foarte ușor de făcut! Bulonul făcut în casă este mult mai aromat și dă potențează la maximum gustul mâncării.

3. Paste făinoase

Dacă ești un iubitor al pastelor, probabil obișnuiești să le cumperi. Într-adevăr, pastele din comerț sunt disponibile în foarte multe forme și culori. Dar de ce să nu le gătești chiar tu, în propria bucătărie? În cele din urmă, nu reprezintă altceva decât un aluat. Totuși, vei avea nevoie de o mașină pentru făcut paste, însă reprezintă o investiție care se amortizează în timp. Pastele făinoase făcute în casă au o altă textură, sunt mult mai sănătoase și gustoase. De asemenea, prin adăugarea diferitelor tipuri de coloranți naturale, poți obține paste în ce culori îți dorești.

A-ți pregăti în casă anumite alimente nu doar că te scutește de cheltuieli suplimentare, dar te ajută și să abordezi un stil de viață mult mai sănătos. Deși produsele din comerț sunt o alternativă mult mai rapidă, alege întotdeauna opțiunile care sănătoase. Până la urmă, suntem ceea ce mâncăm!

Autor: Organic Agency

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.