3 biserici din București pe care trebuie să le vizitezi. Mănăstirea Snagov este locul în care s-a tipărit prima carte cu litere latinești

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 oct 2023, 04:40

3 biserici din București pe care trebuie să le vizitezi

Sursa: Facebook Minunile Terrei, Curiozități din Lume Adunate

Oamenii își doresc ca în timpul vacanțelor să viziteze cât mai multe biserici din țara noastră, iar acestea sunt 3 biserici din București pe care să trebuie să le vizitezi.

Bisericile din țară au povești, stiluri și arhitecturi aparte, pe care românii se bucură să le descopere în liniște, iar acestea sunt 3 biserici din București ce merită vizitate.

Citește și: Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare, ocrotitorul oamenilor săraci. Îl sărbătorim în fiecare an pe 17 ianuarie

Biserici din București pe care trebuie să le vizitezi

Românii aleg de multe ori ca în timpul liber pe care îl au să meargă să viziteze biserici din aproprierea casei sau chiar din întreaga țară, pentru a admira frumusețea acestora, dar și pentru a descoperi liniștea sufletească de care au nevoie și apropriere față de Dumnezeu. Acestea sunt 3 biserici din București ce merită vizitate. 

Mănăstirea Chiajna

Mănăstirea Chiajna a fost construită de Alexandru Ipsilanti, între anii 1774-1782 și terminată de Nicolae Mavrogheni, între anii 1786-1790.

Această mănăstire este cunoscută pentru faptul că are o poveste aparte. Se spune că în această mănăstire nu a avut loc niciodată o slujbă deoarece aceasta a fost parțial distrusă în timpul invaziei turcești. Doar o parte din aceasta mai poate fi văzută, lângă aceasta a fost construită o biserică în stil maramureșean.

Mănăstirea Snagov

Mănăstirea Snagov este una aparte deoarece aceasta se află pe o insulă din partea de nord a lacului Snagov.

Se spune despre această mănăstire că este una dintre ultimele construite în perioada de domnie a lui Mircea cel Bătrân, iar aceasta este cunoscută deoarece aici s-a tipărit prima carte cu litere latinești din Țara Românească.

Este un loc în care oamenii merg pentru a scăpa de gălăgia și agitația din oraș, fiind o parte a Bucureștiului mai liniștită, mănăstire fiind pe o insulă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Biserica Stavropoleos

Biserica Stavropoleos este situată în Centru Vechi, mai exact în inima Capitalei. Aceasta este o biserică în stil brâncovenesc, ce a fost construită în anul 1724 de către arhimandritul grec Ioanichie Stratonikeas, iar inițial, aceasta a fost construită ca o completare a hanului cu care se afla în curte.

La sfârșitul secolului XIX, hanul și anexele au fost demolate, singurul lucru ce a rămas în picioare fiind biserica, ce îi bucură și în prezent pe vizitatori prin stil și arhitectura unică.

În urmă cu aproximativ 15 ani, biserica a devenit mănăstire de maici.

Citește și: Pe ce dată se sărbătoresc Paștele ortodox și catolic 2023? Așa este calculată data la care este sărbătorită Învierea Mântuitorului Iisus Hristos

Biserici din apropierea Capitalei pe care să le vizitezi

Mănăstirea Cernica

Mănăstirea Cernica este un loc sfânt ce a fost construit în perioada vornicului Cernica Izvoranul, zis Știrbei, mai exact în perioada anilor 1831-1842.

Acest lăcaș sfânt este locul în care multe personalități importante ale României au fost înmormântate, mai exact  Gala Galaction, Ion Țuculescu, mitropolitul Nifon.

Mănăstirea Pasărea

Mănăstirea Pasărea a fost ridicată la început de un grup de călugări, cu ajutorul credincioșilor din acea zonă. Prima biserică din Pasărea a fost una de lemn, ce s-a prăbușit la cutremurul din 1838.

În 1834, Sfântul Calinic a început reconstruirea bisericilor afectate de cutremur, prima ce a fost gata a fost biserica din cimitir, urmând ca biserica mare să fie ridicată.

În cadrul acelui lăcaș există și un muzeu ce este cuprins din două săli, în care se regăsesc valoroase colecții de icoane, cruci din materiale prețioase, evanghelii şi vechi cărți bisericești.

Citește și: Moșii de Iarnă 2023: Pe ce dată pică Sâmbăta Morților și ce trebui să dai de pomană în această zi de sărbătoare?

Sursa: Facebook Minunile Terrei, Curiozități din Lume AdunateFacebook Sfânta Mânăstire Cernicaamfostacolo.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.