3 exerciții pentru spate pe care le poți face în propria casă

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 20 iul 2022, 08:50
Exerciții pentru spate
Sursa: unsplash.com

Durerile de spate sunt foarte des întâlnite, indiferent de vârstă. Iată ce exerciții puteți face acasă, pentru a scăpa de tensiunea acumulată la nivelul spatelui.

Foarte multe persoane acuză dureri de spate și tocmai de aceea, este foarte important să faceți regulat exerciții pentru această parte a corpului, extrem de solicitată pe întreaga durată a zilei. Există mai multe tipuri de mișcări extrem de benefice, pe care le puteți executa, chiar și fără gantere. 

Exerciții perfecte pentru durerile de spate

Tuturor ni s-a întâmplat, cel puțin o dată, să avem dureri de spate.

Știm foarte bine că atunci când această parte a corpului suferă, nu mai avem aceeași mobilitate și parcă, indiferent de poziția în care stăm, simțim disconfort. 

Ca să prevenim tensiunea la nivelul spatelui și bineînțeles, să evităm probleme mai serioase, trebuie să fim mai atenți la felul în care tratăm această parte a corpului. Cei care fac mișcare trebuie să știe că și spatele trebuie lucrat, nu doar picoarele, abdomenul sau brațele

Mușchii care sprijină coloana vertebrală joacă un rol extrem de important și au nevoie de atenția noastră. Iată ce exerciții puteți face acasă, fără greutăți, pentru a scăpa de durerile de spate:

1. Extensie lombară la podea 

Cu ajutorul acestui exercițiu, veți scăpa de tensiunea din zona lombară. Așezați-vă pe podea, cu fața în jos și cu mâinile și cu picioarele întinse. 

Din această poziție, ridicați brațele și picioarele pentru ca spatele să se arcuiască ușor. Faceți trei seturi a câte 10 repetări.

2. Înotul pe uscat

Stați pe podea, cu fața în jos și întindeți brațele în lateral. Lăsați spatele relaxat. Trebuie doat să executați aceleași mișcări pe care le-ați face dacă ați fi într-un bazin de înot. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Sunt suficiente trei seturi de câte 12 repetări.

3. Superman

Stați liniștiți, nu trebuie să zburați și nici să salvați planeta. Acesta este un exercițiu pentru echilibru și rezistență. Pe lângă faptul că vă ajută spatele, exercițiul Superman vă va tonifia, în același timp, abdomenul și fundul. 

Așezați-vă în patru labe, cu palmele bine lipite de podea. Ridicați în același timp brațul drept și piciorul stâng și mențineți poziția pentru câteva secunde.

Dipă aceea, schimbați cu brațul stâng și piciorul drept. 

Faceți 3 seturi a câte 12 repetări pe fiecare parte. 

Beneficiile exercițiilor pentru spate

Exercițiile pentru spate nu doar că vă scapă de dureri, dar vă ajută și să aveți o postură corectă, în așa fel încât spatele să nu mai aibă de suferit. Astfel, veți evita riscul apariției unor leziuni sau afecțiuni serioase.

Musculatura spatelui trebuie să fie rezistentă și întărită, pentru a face față tuturor activităților zilnice. Și nu ne referim doar la persoanele care fac sport, ci și la oamenii care nu au acest obicei. 

Atât mușchii superiori, cât și cei inferiori, au nevoie de exerciții constante, mai ales dacă lucrați mult la birou și sunteți nevoiți să petreceți ore în șir pe scaun. 

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, exercițiile pentru spate vă ajută și să arătați sexy. Trebuie să recunoaștem că un spate bine conturat, fără piele lăsată, atrage cu ușurință admirația celor din jur.