3 filme cu Charlie Chaplin, cel mai bun actor de producții cinematografice mute

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 sep 2023, 05:20

3 filme cu Charlie Chaplin

Sursa: Facebook Charlie Chaplin

Charlie Chaplin este considerat cel mai bun actor de producții cinematografice mute, iar aceste filme vă vor arăta talentul ce l-a făcut cunoscut pe acesta.

Începuturile lui Charlie Chaplin nu au fost prea ușoare, însă talentul său a fost cel ce l-a ajutat să treacă peste momente traumatizante pe care le-a trăit în copilărie, iar aceste filme sunt doar câteva pentru care acesta este celebru.

Citește și: De ce trag clopotele, Mitică?

Filme cu Charlie Chaplin

City Lights

Producția cinematografică aduce în atenția oamenilor o poveste fermecătoare în care Vagabondul întâlnește o frumoasă vânzătoare de flori. O parte neașteptată a poveștii este că femeia este oarbă, iar aceasta îl confunda pe Vagabond cu un mare bogătan, însă totul se schimbă în momentul în care aceasta află de o operație prin care își putea recăpăta vederea, însă suma era uriașă.

Filmul urmărește astfel povestea celor două personaje în încercarea lor de a strânge bani, dar și reacția fetei când află cine este omul care a ajutat-o într-o perioadă dificilă a vieții sale.

Citește și: 3 filme românești despre Crăciun. Filme despre Crăciun de vizionat în această perioadă a anului

The Kid

Această capodoperă cinematografică scoate în evidență o poveste nu foarte fericită. O mama își părăsește copilul, punându-l într-o limuzină furată. Hoții când realizează că mașina este un copil se află cu ei, îl lasă lângă o ladă de gunoi, până când un vagabond îl găsește și hotărăște să aibă grijă de el.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Deși poveste nu este una fericită, copilul va avea până la sfârșitul filmului, de o viață plină de iubire, iar în ciuda problemelor financiare, grija pe care vagabondul a avut-o pentru cel mic, l-a salvat. Dar această relație a lor este pe cale să se termine, dar vagabondul nu va lăsa asta să se întâmple.

A Dog's Life

Charlie locuiește pe un teren părăsit, dar asta nu îl descurajează în căutarea sa de a își găsi un loc de muncă. Deși norocul nu îi surâde, mai ales când merge să dea un interviu și află că toate locurile s-au ocupat deja, acesta vede parte plină a paharului. În drumul lui Charlie până acasă, acesta îl salvează pe Scraps, un câine vagabond ce era atacat de alți câini.

Cele două suflete se opresc la un restaurant, însă sunt dați afară când nu au cu ce să plătească, dar norocul a dar peste ei când Scraps dezgroapă un portofel îngropat de niște hoți. Care va fi finalul celor doi?

Citește și: 2 filme cu Monica Bîrlădeanu. Actrița româncă a primit 2 premii cinematografice

Charlie Chaplin este considerat cel mai bun actor de filme mute

Charlie Chaplin s-a născut la data de 16 aprilie 1889 la Londra, într-o familie săracă. Tatăl său fiind cântăreț și actor, iar mama sa fiind cântăreață în mici teatre. Charlie avea 3 ani atunci când părinții lui au divorțat, iar acesta, împreună cu fratele lui au locuit cu tatăl său, după care cu o trupă de actori.

La vârsta de 5 ani, acesta a luat parte de încheierea carierei mamei sale, după ce spectatorii nu au fost mulțumiți de prestația acesteia, iar în acel moment, directorul teatrului l-a pus pe Charlie să urce pe scenă și să cânte pentru a anima publicul.

Următoarea perioadă a vieții sale a fost una dură, plină de evenimente nefericite, moartea tatălui său, internarea mamei sale într-un azil pentru persoane cu boli psihice și traiul din casa pentru săraci în care a ajuns.

Charlie a moștenit talentul părinților săi, așa că prime amici roluri în lumea teatrului, Povestea tristă a actorului este cea care l-a făcut cee ace a fost. Acesta a avut parte de cea mai rapidă ascensiune din istoria  Hollywood-ului. La vârsta de 21 de ani, acesta a decis să plece în turneu în Statele Unite ale Americii, iar acolo I s-a schimbat toată viața.

După o perioadă în care rolurile nu veneau așa ușor, acesta a fost observat de un producător, iar cariera sa a început, iar la vârsta de 26 de ani, acesta a ajuns să fie cel bine plătit actor și cel mai bun actor de filme mute.

Citește și: Cele mai așteptate filme în 2023. John Wick, Aquaman și Fast X

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.