3 fructe care te pot omorî ușor

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 aug 2023, 12:11
3 fructe care te pot omorî ușor
Sursa: Unsplash

Adesea consumăm fructe exotice fără să ne gândim că acestea pot fi otrăvitoare, însă este necesar să cunoaștem care sunt cele mai periculoase fructe din lume.

Fructele sunt benefice pentru organismul nostru, asta dacă sunt consumate într-un mod responsabil, însă există și anumite fructe care ne pot omorî ușor din cauza cantității de otravă pe care le au.

Citește și: 2 rețete de dulceață pe care trebuie să le încercați

Fructe care te pot omorî ușor

Lista fructelor otrăvitoare este una pe care toți oamenii trebuie să o cunoască astfel încât să nu își pună viața în pericol, iar deși aspectul lor este unul apetisant, aparențele pot fi

înșelătoare. Un fruct ce se află pe lista neagră, deși este peste tot în magazine este faimosul fruct galben, în formă de stea sau carambola, considerat unul dintre cele mai otrăvitoare fructe din lume.

Acesta are un gust dulce și acidulat, piele delicioasă și valoare nutritivă, însă conține o neurotoxină, o otravă care poate dăuna creierului și nervilor. Din acest motiv, persoanele cu boli renale cronice ar trebui să stea departe de acest fruct, însă și consumul în exces poate duce la leziuni renale, convulsii și moarte. 

Deși consumăm piersici destul de des, nu multă lume știe că acestea pot fi periculoase pentru noi dacă nu le consumăm cu grijă. Semințele conțin o substanță cunoscută sub numele de amigdalină, iar această substanță chimică se descompune în cianura de hidrogen, care este foarte otrăvitoare la ingerare. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Fructele de soc sunt și ele periculoase pentru oameni, deși au un gust delicios atunci când sunt complet coapte. Deși din aceste fructe de foc oamenii fac dulceață, gem, siropuri, dacă nu sunt curățate bine, acestea pot deveni mortale. Rădăcinile tulpinilor, frunzele și semințele unei plante de soc sunt mortale, deoarece au o glicozidă care induce cianura, otravă ce poate duce la diaree, comă sau moarte, relatează asoothingfood.com.

Citește și: Cum să menții sănătatea orală la copii: 4 alimente pe care să le excludeți

Ce să faci dacă ai mâncat un fruct otrăvitor

Dacă se întâmplă să consumăm un fruct otrăvitor fără să ne dăm seama și ne începem să avem vărsături, diaree și stomac deranjat, atunci cel mai bine este să lăsăm stomacul să se odihnească, astfel trebuie să evităm mâncarea și băuturile pentru câteva ore.

Ceea ce trebuie să facem este să nu uităm să ne hidratăm, fiind astfel necesar să bem apă atunci când simțim că ceva nu este în regulă. 

Este important ca organismul să urmărească reacția sa naturală pentru a curăța tractul digestiv astfel încât să scape de bacteriile dăunătoare, așa că trebuie să evităm medicamentele luate fără acordul unui medic, însă acestea pot fi înlocuite cu ceaiul de ghimbir, recunoscut pentru puterea de calmare a stomacului.

Dușul ajută la curățarea organismului de bacteriile nesănătoase. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că vă odihniți din plin deoarece odihna suficientă vă poate ajuta să vă simțiți mai bine, mai repede.

Citește și: Cele mai nesănătoase alimente procesate pe care trebuie să le eviți neapărat