3 funcții cheie pe care trebuie să le cauți atunci când îți cumperi un fotoliu extensibil

Author: Oana Picerea

Fotoliile sunt printre cele mai preferate elemente de mobilier dintr-o locuință. De cele mai multe ori, sunt locul în care ne refugiem la sfârșitul zilei, după ce ajungem acasă de la muncă. Sunt locul în care stăm atunci când ne sunăm prietenii sau părinții și locul în care stăm cu o carte sau cu telecomanda în mână, atunci când vrem să ne desprindem puțin de viața noastră și de problemele acesteia.

În ultima vreme, fotoliile extensibile au devenit un must în orice locuință și sunt de preferat celor simple pentru că aduc și o componentă practică în discuție, respectiv crearea unui nou spațiu de dormit pentru oaspeți surpriză.

Însă, pe lângă această funcție practică, fii cu ochii în patru și după aceste trei funcții cheie pe care trebuie să le aibă un fotoliu extensibil:

1. Funcția de reglare a spătarului și a brațelor acestuia.

Un fotoliu extensibil poate să fie, în același timp, un vis devenit realitate sau de-a dreptul un coșmar. Ce face diferența? Cât de confortabil este acest obiect. Iar în ceea ce privește nivelul de confort, o funcție care să permită reglarea spătarului și a brațelor acestuia este cateogric un plus.

Imaginează-ți doar ce înseamnă să poți să-ți customizezi după propriile preferințe fotoliul. Este un plus atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei tale și chiar și pentru musafirii care îți mai calcă pragul casei din când în când.

2. Existența unei lăzi de depozitare.

Nimic nu poate fi mai plăcut decât atunci când ai un spațiu de depozitare în plus, care, culmea, mai este și discret. Ca orice om modern, care trăiește în anul 2023, și este racordat la obiceiurile de consum ale timpului său, știi și tu că ai mult prea multe obiecte în casă, pe care nu mai știi unde să le așezi, unde să le depozitezi și de care nici nu te prea poți despărți cu atâta ușurință.

Un fotoliu extensibil care beneficiază de o ladă de depozitare este perfect pentru că nu mai trebuie să cauți un loc în care să-ți lași așternuturile și pernele pe care le vei folosi în momentul în care cineva va folosi acest obiect de mobilier și pentru confortul pe care îl produce în timpul nopții.

Pentru un spațiu mai mare, care este, totuși, limitat în ceea ce privește amplasarea unui pat, este recomandat să achiziționezi un colțar extensibil. Acesta poate fi mult mai potrivit atât din punct de vedere cromatic, cât și din punct de vedere funcțional, permițând, în funcție de mărimea sa, să fie folosit pentru dormit de către două persoane, în loc de una singură.

3. Existența unei huse detașabile.

Partea bună la un fotoliu extensibil cu husă detașabilă o reprezintă faptul că poți să schimbi oricând imprimeul acestuia. Mai mult, poți curăța husa și fotoliul va arăta ca nou, lucru care nu poate fi spus cu atâta ușurință atunci când vine vorba de fotolii a căror husă nu poate fi scoasă.

În cazuri precum acestea, vei aloca foarte multe resurse (timp, energie, bani) pentru a găsi produsele cele mai bune, care să poată curăța eventualele pete care apar în mod inevitabil, dacă folosești acest fotoliu destul de des.

Prin urmare, dacă te gândești să-ți cumperi noi produse de mobilier care să-ți înfrumusețeze livingul și te-ai hotărât să-ți cumperi un fotoliu extensibil, asigură-te că acesta are funcțiile amintite mai sus, respectiv pe cea de reglare a spătarului și a brațelor, o eventuală ladă de depozitare, dar și o husă detașabilă. Toate acestea te vor face să te bucuri și mai mult de achiziția efectuată.

Iar dacă te-ar încânta un fotoliu care are și funcție de masaj, află că au început să fie produse și puse în vânzare și astfel de obiecte de mobilier pentru locuințe, nu doar pentru spații speciale. Mai mult, un fotoliu de tip balansoar poate fi o alternativă extraordinară, mai ales dacă nu ții musai să-ți cumperi un model care să fie extensibil.