3 idei care te vor ajuta să te trezești mai ușor dimineața

Author: Diana Tilă

Trezitul de dimineață poate fi uneori o adevărată provocare. Lucrurile se complică atunci când ai un program bine stabilit și trebuie să te încadrezi într-un anumit interval pentru a ajunge la muncă, facultate sau în altă parte. Dacă nu ești o persoană matinală, acest lucru poate fi un real efort pentru tine. Sunt însă câteva trucuri la care poți apela pentru a reuși să te trezești mai ușor dimineața. Nu uita însă că orice nouă activitate presupune antrenament și perseverență ca să devină parte din rutina ta. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să adopți un ritual astfel încât trezitul de dimineață să nu mai fie o povară pentru tine. Sunt pași mici, care după ce vor fi incluși în stilul tău de viață, vor face ca acest proces să devină mult mai ușor.

Începe dimineața cu o cafea de calitate

De ce să nu-ți începi ziua cu un gust plăcut, dar care în același timp să-ți ofere și energia necesară? Primul pas pe care ar trebui să-l faci dimineață este să savurezi o cafea cu vitamine. Atunci când alegi sortimentul de cafea, e de preferat să te îndrepți către una care, pe lângă aromă, să conțină și vitamine. Te poți orienta către capsule de specialitate de cafea, care conțin vitamine, cum ar fi C, D3, Zinc, vitamine din complexul B, ce au un rol important în funcționarea normală a sistemului imunitar. Organismul tău își va lua astfel doza de energie de care are nevoie, dar și o stare bună de spirit. Acest lucru te va ajuta să funcționezi în condiții optime pe parcusul zilei. În plus, alege un loc drăguț din casă, unde să îți bei cafeaua, pentru a-ți crea ritualul tău de relaxare dimineața. Organismul îl va percepe ca pe o activitate plăcută și va reprezenta pentru tine o motivație să te ridici din pat imediat ce îți sună alarma.

Pune ceasul cu alarma la distanță de pat

Dacă îți vei pune ceasul cu alarma pe sertarul de lângă pat, e posibil să ai tendința să dai amânare sau, din greșeală, să anulezi alarma. O strategie bună ar fi să așezi ceasul cu alarma în cealaltă parte a camerei, astfel încât să fii nevoit să te ridici din pat. Odată ce vei face acest pas, îți va fi mai ușor să te trezești și să-ți începi ziua. Setează pentru alarma ta o melodie draguță, care să te binedispună și să te facă să intri într-o stare de relaxare. Este important să alegi un ton plăcut, nicidecum unul iritant, care să-ți aducă disconfort. Aceste mici detalii joacă un rol important dimineața, atunci când te ridici din pat și te pregătești pentru o nouă zi de activități.

Urmează un program regulat de somn

Trezitul de dimineață se poate dovedi destul de dificil, dacă obișnuiești să dormi doar câteva ore pe noapte. Corpul are nevoie de odihnă, motiv pentru care este esențial să adopți un program de așa natură încât să-ți încarci bateriile. Prin urmare este important să stabilești o anumită oră de culcare și trezire. Organismul se va obișnui cu acest orar și îți va fi mai ușor să te trezești dimineața, spun cei de la lifehack.org. În timp, noul obicei va ajunge să facă parte din stilul tău de viață și te va ajuta să te mobilizezi mai bine dimineața.

 

Sursa foto: pixabay.com

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.