3 locuri din România în care îți poți petrece un concediu pe termen scurt

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 mai 2023, 00:25

Ce lucuri putți vizita pentru un concediu scurt în România

Sursa: pexels

Vara anului 2022 este aproape gata, iar persoanele ce nu au avut încă timp să meargă într-un concediu mult așteptat la munte sau la mare, vă putem ajuta cu niște destinații perfecte pentru un concediu de câteva zile.

După multe luni stresante și obositoare de muncă, fiecare are nevoie de o vacanță, chiar dacă numai de câteva zile pentru a ne deconecta de lumea reală și de problemele pe care le prezintă, dar și pentru a ne pune liniște și fericirea pe primul loc.

Citeste si: Când se închide circulația pe Transfăgărășan în 2022

În ce locuri din România îți poți petrece un concediu pe termen scurt

Sinaia

În ciuda anotimpului, Sinaia este una dintre cele mai appreciate stațiuni pentru o escapade de câteva zile împreună cu familia sau prietenii. Aveți numeroase atracții turistice care să vor face concediul unul de neuitat și care cu singuranță vă va face să reveniți în Sinaia pentru mai multe experiențe și descoperiri ale României. Principalele atracții turistice care vă vor impresiona se numără Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Casino Sinaia, Castelul Știrbey, Muzeul Memorial George Enescu.

Salina Ocnele Mari

Pe lângă faptul că această salină este un loc deosebit ce cuprinde o biserică, un muzeu, restaurant, magazin de suveniruri, cramă, un teren de fotbal, teren de baschet, teren de tenis, masă de biliard, karting adulţi, locuri de joacă pentru copii, salina Ocnele Mari ne poate ajuta și sănătatea.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Aerosolii salini prezenți în salina Ocnele Mari ajută la tratarea diversor afecțiuni, în special cele respiratorii.  Prin inhalarea aerosolilor, caile respiratorii sunt curatate de focarele de infectie, prezente atat la adulti cat mai ales la copii, focare ce declanseaza si intretin numeroase boli respiratorii.

Sighișoara

Sighișoara este un loc în care trecutul se îmbină cu prezentul și întotdeauna există lucruri noi de descoperit.

Principalele obiective turiistice pe care trebuie să le vizitați dacă mergeți în Sighișoara sunt Piața Cetății, Turnul cu Ceas, Biserica Mănăstirii, Turnul Fierarilor, Turnul Cizmarilor, Scara acoperită, dar și străzile din Sighișoara pentru a admira culorile pline de viață ce readuc orașul la viață.

Citeste si: Pleci in vacanta cu masina personala? Iata cum iti asiguri o calatorie linistita!

Cum să te pregătești pentru un concediu de câteva zile

Ca să ne bucurăm pe deplin de un concediu de câteva zile trebuie să ne organizăm lucrurile din timp pentru a nu ne stresa înainte de zilele noastre de liniște, așa că bagajele trebuie să fie gata înainte de ziua cea mare în care plecăm spre colțul nostrum de fericire.

Cum concediul este de câteva zile, organizarea este cheia pentru petrecerea timpului într-un mod efficient așa că noi prpunem să vă notați tot ce doriți să vizitați și admirați pentru a descoperi cât mai multe locuri magice.

Citeste si: 4 filme cu vacanțe. Te vor teleporta în locuri superbe

Pe lângă organizare, tot ce mai e necesar pentru un concediu de neuitat este o persoană dragă cu care să împărțiți aceste momente.

Surse: robnb.ro, valceaturistica.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.