3 locuri în care șansele să te infectezi cu coronavirus sunt foarte mari. Medicii trag un semnal de alarmă: „O să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță.”

Autor: Bianca Hriscu
Un medic a dezvăluit locurile în care te poți infecta cel mai ușor cu coronavirus
Sursa: unsplash

Medicii le atrag atenția românilor să respecte cu strictețe noile măsuri impuse de autorități, asta pentru ca numărul de îmbolnăviri să scadă și pandemia de coronavirus să poată fi ținută sub control.

Încă de la debutul pandemiei de coronavirus, specialiștii au atras atenția că evitarea spațiilor aglomerate este o măsură esențială pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Astfel de locuri pot duce la răspândirea coronavirusului, mai ales dacă regulile de igienă nu sunt respectate, iar masca de protecție nu este purtată corect sau chiar lipsește cu desăvârșire. 

Unde te poți infecta cu coronavirus? 3 locuri care favorizează răspândirea virusului

Până când va fi disponibil vaccinul împotriva noului coronavirus, specialiștii în sănătate se concentrează foarte mult pe găsirea celor mai bune metode prin care să fie prevenită îmbolnăvirea cu COVID-19. Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a discutat cu pacienții depistați pozitiv cu COVID-19 și a descoperit care sunt principalele surse de infectare cu coronavirus în România.

Citeste si: Bilanț coronavirus 9 noiembrie 2020: Rată uriașă de pozitivare și un nou record de pacienți la ATI!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Medicul a precizat că în urma informațiilor obținute a tras concluzia că cei mai mulți români se infectează cu coronavirus atunci când circulă cu mijloacele de transport în comun, când merg la petreceri, dar și dacă lucrează în fabrici unde nu sunt respectate măsurile de protecție impuse de autorități.

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor.

În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții. Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria.
Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem.”
, a spus medicul Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara, potrivit digi24.ro.

Citeste si: De ce au impus autoritățile restricții în intervalul 23:00-5:00? Raed Arafat, noi precizări: „Explicația este următoarea...”

Având în vedere că numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut în ultimele zile în România, medicii i-au sfătuit în repetate rânduri pe români să respecte regulile pentru a nu se ajunge în situația în care spitalele să rămână fără locuri pentru cei care au nevoie de îngrijiri medicale sau de tratament în secțiile de terapie intensivă.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.