3 lucruri de care să ții cont atunci când cumperi scutece

Author: Diana Tilă

Paradoxal, scutecele sunt unele dintre cele mai căutate obiecte, care se folosesc atât la începutul vieții, cât și la sfârșitul său. Aceste obiecte s-au dovedit a fi foarte utile, de-a lungul timpului, în ceea ce privește absorbția de lichide și nu numai, iar performanța lor a crescut semnificativ în ultima perioadă.

Dacă în trecut copiii puteau purta scutece din materiale textile, pe care mamele sau bunicile obișnuiau să le curețe și să le refolosească, apariția acestor obiecte moderne a schimbat cu totul igiena copiilor și a ușurat procesul mamelor, care oricum sunt copleșite de tot soiul de treburi, în special în primele luni de viață ale copilului.

Iată, așadar, 3 lucruri de care să ții cont atunci când cumperi scutece:

1. Mărimea acestora.

Poate părea destul de pueril să citești asta, însă în special în cazul persoanelor care tocmai au devenit părinți, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în vedere.

Există suficienți părinți care nu știu faptul că scutecele sunt concepute pe mărimi, așa că iau de pe rafturile supermarketurilor sau ale magazinelor de cartier primele pachete de scutece pe care le întâlnesc, fără să-și mai aloce măcar câteva momente pentru a vedea dacă ceea ce cumpără este potrivit pentru cei mici.

Mai mult, trebuie avut în vedere faptul că copiii cresc constant, iar în primele luni de viață ale bebelușului, acesta crește cu o rapiditate și mai mare. Tocmai de aceea, atunci când vezi că pamperșii folosiți devin prea mici, vei fi nevoit să treci la o mărime mai mare. Pentru că, da, aceste lucruri care par minore sunt cele care produc disconfortul celor mici. Iar disconfortul lor, știi bine, este și disconfortul tău.

2. Confortul scutecelor.

Când ești proaspăt părinte sau, mai rău, te afli în situația în care trebuie să ai grijă de un adult aflat la pat și trebuie să cumperi pamperși pentru această situație, nu îți mai amintești cum era atunci când erai copil și purtai și tu astfel de obiecte de igienă. Tocmai de aceea, este foarte ușor să cazi în extrema în care, chiar dacă ai achiziționat mărimea potrivită, crezi că poți cumpăra orice produs aflat pe raft.

Adevărul este, însă, că pentru o folosire de doar câteva zile, majoritatea produselor prezintă o calitate suficient de ridicată, încât să permită utilizarea lor fără nicio problemă. Însă, cu cât numărul zilelor (și nopților) de utilizare a acestor produse crește, cu atât disconfortul își face și el locul. Iar după disconfort pot apărea semne, tăieturi și, uneori, chiar răni.

Acestea este unul dintre motivele pentru care la alegerea pamperșilor trebuie să ai în vedere calitatea acestora și confortul pentru persoana care îi va purta, indiferent că este vorba de un copil mic, de un bebeluș de doar câteva luni sau de un adult în toată firea, aflat la pat, dintr-o cauză sau alta.

Un indicator al confortului îl reprezintă numele brandului, însă acesta poate veni cu un preț mai ridicat decât în cazul produselor standard din aceeași gamă. De asemenea, tot aici trebuie amintit faptul că pamperșii trebuie să aibă o capacitate de absorbție ridicată și să nu acționeze ca un scut în fața lichidului. Iar, alături de aceste obiecte, trebuie să te asiguri că folosești, de asemenea, și șervețele umede, săpun de calitate dar si hârtie igienică.

3. Numărul de scutece de care ai nevoie.

De acest aspect îți vei da seama, cel mai probabil, după o primă săptămână de folosire a produselor. Însă acest lucru diferă foarte mult de la un copil la altul și de la un adult la altul. Tocmai de aceea, este indicat să încerci să-ți dai seama când este momentul oportun pentru schimbarea pamperșilor. După cum îți imaginezi, nimănui nu-i place să petreacă mult timp într-un pampers murdar.

De ce este important să știi câte astfel de obiecte îți trebuie? Pentru că, astfel, poți anticipa cam câte produse ți-ar trebui pentru o lună și poți cumpăra din magazinele fizice sau din cele online un set mai mare de produse, economisind suficient de mulți bani. Ai grijă, însă, să nu cazi în cealaltă extremă, în care să cumperi produse pentru multe luni înainte și să-ți dai seama apoi că acestea au rămas prea mici pentru copilul tău și că ai nevoie de altele.

Pamperșii sunt unele dintre cele mai importante elemente de cumpărat atunci când vine vorba de nou-născuți, însă aceste „noi tehnologii” care au îmbunătățit viața părinților se dovedesc, de multe ori, suficient de dăunătoare pentru planetă.

Astfel, dacă familia ta este adepta protejării mediului înconjurător și a planetei pe care trăiește, s-ar putea ca pamperșii ecologici să fie mult mai potriviți pentru copilul tău. Vei putea cumpăra, astfel, mai multe produse pe care să le refolosești, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon din natură și te vei asigura de un consum responsabil al produselor pe care le consumi.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.