3 lucruri indispensabile pentru o locuinta moderna

Author: B.M.

O locuinta moderna se remarca printr-un echilibru perfect intre functionalitate, tehnologie si confort.

Fiecare casa exprima personalitatea proprietarilor atunci cand vine vorba de design, piese de mobilier, culori sau decoratiuni. Insa, chiar daca amenajarea este diferita, sunt si cateva lucruri comune indispensabile in orice locuinta. Si nu este vorba doar de aparatele electrocasnice uzuale, ci accesorii menite sa iti usureze viata. Persoanele care vor sa se bucure pe deplin de o casa mai sigura si mai eficienta au nevoie de produse tehnologice inteligente. Iata ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa moderna:

1. Purificator de apa

In orice locuinta e necesar sa existe sisteme filtrare apa si alcalinizare care sa ofere posibilitatea unui consum ridicat de apa prin valorificarea celei distribuita prin reteaua publica. Apa care curge la robinet este adesea plina de impuritati sau substante nocive cu un impact semnificativ asupra sanatatii. Un aparat de purificare permite consumul in siguranta, eliminand orice fel de bacterii, nisip sau mirosuri. Dispozitivul are o eficienta maxima fiind una dintre cele mai bune masuri impotriva tuturor tipurilor de poluare a apei.

Sistemele de filtrare pot fi montate chiar in bucatarie pentru a fi la indemana tuturor atunci cand consuma apa sau o folosesc pentru gatit. Purificatorul de apa este un dispozitiv de ultima generatie, cu un aspect inovator si simplu de montat. Deoarece vorbim de o locuinta moderna in care predomina detaliile minimaliste, producatorii au adaptat sistemele de filtrare nevoilor actuale astfel ca acestea ocupa extrem de putin spatiu.

2. Purificator de aer

Pe langa o apa curata, o locuinta moderna trebuie sa ofere si un aer proaspat ca sanatatea locuitorilor sa nu fie pusa in nici un fel in pericol. In ultimii ani, calitatea aerului s-a deteriorat foarte mult in zonale urbane, poluarea depasind de peste 2,5 ori nivelurile recomandate. Acest lucru face ca intr-o locuinta sa fie nevoie de purificatoare de aer.

Astfel de aparate filtreaza aerul din interior si elimina foarte rapid poluantii nocivi precum particule, alergeni, gaze periculoase, bacterii, spori de mucegai, fum sau virusuri. Purificatorul de aer este ideal pentru persoanele care au alergie la polen, familiile cu copii sau cei care detin un animal de companie. Tehnologia inteligenta filtreaza impuritatile ultrafine intr-un procent extrem de ridicat si asigura performante superioare. In acest mod, se suplimenteaza cantitatea de oxigen din locuinta. Conform certificarii HEPA – High Efficiency Particulate Arrestance, purificatorul de aer trebuie sa retina minimum 99,7% din particulele mai mari de 0,03 microni purtate de aerul din incapere.

Sistemele de filtrare se integreaza armonios intr-o casa moderna avand un design ingenios, intregul aparat fiind optimizat pentru performante de exceptie.

3. Sisteme de iluminat smart

Locuintele moderne sunt incomplete fara cele mai recente tehnologii care le fac mai eficiente din punct de vedere energetic. Sistemul de iluminat inteligent poate transforma casa intr-un loc de poveste, complet diferit, cu jocuri de lumini si culori. Pe langa aspectul extrem de interesant, iluminatul smart este ecologic si economic, asa ca investitia facuta se va amortiza intr-un timp scurt. Un asemenea sistem ofera efecte decorative inedite si poate fi controlat foarte simplu cu ajutorul unei aplicatii instalate pe smartphone. Poti schimba foarte usor ambianta potrivita in functie de orice moment, beneficiind de un nivel inalt de confort. Sistemul de iluminat smart iti poate oferi mai multa intensitate atunci cand ai nevoie de energie, lumina potrivita cand vrei sa te concentrezi, sa te relaxezi sau chiar sa dormi. Implementarea unui sistem smart ofera confort sporit, grija pentru mediul inconjurator si costuri mai scazute la facturile cu energia electrica.

Investitia in solutii inteligente este o dovada de eficienta si siguranta intr-o casa moderna. Prin utilizarea unor purificatoare de apa si aer sau sisteme de iluminat smart vei reduce considerabil amprenta de carbon asupra mediului. Accesoriile inteligente au un aspect estetic deosebit si reprezinta o idee extrem de practica pentru fiecare locuinta.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.