3 lucruri pe care Charles al III-lea nu are voie să le facă în calitate de Rege al Regatului Unit al Marii Britanii

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 iun 2023, 03:35

Regele Charles a devenit rege după ce mama sa a murit la data de 8 septembrie

Sursa: Facebook The Royal Family

Regele Charles al III- lea se va afla în lumina reflectoareor mult timp, iar acu fiecare mișcare de a lui va fi criticată și observată.

Trecerea de la viața de prinț la viața de rege nu va fi ușoară pentru Charles, acestea sunt doar câteva dintre schimbările pe care va trebui să le facă pentru a sta departe de reproșuri.

Citeste si: LIVE TEXT: Sicriul cu trupul neînsuflețit al suveranei va fi mutat astăzi de la Palatul Buckingham la Westminster. Luni, 19 septembrie, va fi zi liberă și zi de doliu național

Lucruri pe care Regele Charles al III-lea nu are voie să le facă

Regele Charles al III-lea a fost conștient încă din 2018, în momentul în care a făcut un interviu, că datoriile sale în calitate de rege vor fi diferite față de cele pe care le avea în momentul respectiv.

 Unul din lucurile pe care acesta nu le va mai putea face este să vorbească despre subiectele despre care are păreri ferme.

Regina Elisabeta a II-a mereu a știut cum să evite orice discuții despre subiecte sensibile, însă Charles s-a aventurat în astfel de discuții. Un bun exemplu este susținerea Regelui Charles față de Dalai Lama, care nu este deloc apreciată la Beijing, iar în mai 2014, Rusia a cerut explicaţii oficiale guvernului britanic, după ce prinţul moştenitor l-a comparat pe Vladimir Putin cu Adolf Hitler.

Nici cina în familie nu va mai fi atât de ușoară și liniștită ca până acum, Regele Charles al III-lea va trebui să aibă grijă cu cine vorbește la masa și mai ales în ce ordine.

 Charles este obligat să vorbească cu persoana așezată la dreapta sa la începutul serii, iar abia când se servește cel de-al doilea fel, el poate să se întoarcă în mod oficial și să vorbească cu persoana din stânga lui.

Regele Charles al III-lea nu va mai purta un costum simplu atunci când va merge să viziteze oficil alte state. El va fi obligat să poarte un articol vestimentar traditional în ținuta sa.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine este fiica de suflet a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Contesa de Wessex este spulberată de pierderea soacrei ei

Charles al III-lea a devenit Rege dupa moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

Charles al III-lea a devenit Rege după moartea Reginei Eisabeta a II-a. Acesta avea mai puțin de 4 ani atunci când a devenit moştenitor al Coroanei, odată cu urcarea mamei lui pe tron. De la început, micul prinţ s-a îndepărtat de tradiţie. A fost educat la şcoli publice, nu de profesori privaţi, şi a ales întâi facultatea, nu armata.

La vârsta de 20 de ani a fost învestit oficial Prinţ de Wales. „Eu, Charles, Prinţ de Wales, devin slujitorul tău cu viaţa şi cu trupul şi cu veneraţie pământească. Vă dau credinţa şi adevărul, ca să trăiesc şi să mor în faţa tuturor oamenilor”- au fost cuvintele rostite de Charles.

După ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață, joi, 8 septembrie, în urma unor probleme de sănătate împreună cu vârsta înaintată pe care o avea, 96 de ani, Prințul Charles de Wales a devenit Regele Charles al III-lea.

Citeste si: Prințesa Anne, scrisoarea emoționantă către mama ei, Regina Elisabeta: "Îi mulțumesc"

Surse: digi24.ro, retetesivedete.ro

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.