3 lucruri pe care nu le știai despre puterea cristalelor

Author: Ana Filip
Actualizat: 01 sep 2022, 10:30

Cristalele sunt folosite de oameni de secole atât ca obiecte decorative, în special la confecționarea bijuteriilor, cât și ca obiecte terapeutice. Există o credință străveche potrivit căreia cristalele ne protejează de boli și energii negative, blesteme sau vrăji, ne calmează sau chiar atrag prosperitatea. Mulți oameni cred că au energii care pot interacționa cu mintea și corpul uman pentru un efect pozitiv.

Există vindecători spirituali care folosesc anumite cristale, pe care le pun pe corpurile pacienților pentru a purifica și echilibra câmpurile energetice și pentru a vindeca  anumite afecțiuni. Terapia cu ajutorul cristalelor se numește cristaloterapie. Pentru ca un cristal să aibă efectul dorit, importantă este și forma lui. Descoperă mai multe informații despre asta pe blogul Maya Concept.

Cristale vindecătoare

Cele mai multe cristale ar avea proprietăți vindecătoare asupra trupului și a sufletului. Celebrități precum Katy Perry, Adele, Miranda Kerr sau David Beckham cred în această putere a cristalelor și o promovează ori de câte ori au ocazia. Între cele mai cunoscute cristale cu proprietăți vindecătoare se numără citrinul - care are culoarea galben auriu și care, în plus, ar aduce noroc și succes în orice întreprindem -, smaraldul, azuritul, ametistul, cuarțul roz, hematitul, jadul sau turcoazul, care ar aduce și înțelepciune.

Cristale care aduc noroc

Oamenii au o credință veche de secole potrivit căreia o serie de cristale ar aduce noroc și ar atrage bunăstarea materială, iar pentru ca efectul să fie imediat, le-au purtat ca amulete sau și-au confecționat bijuterii din ele. Evident, cristalele au fost folosite și ca obiecte de decor în case, în același scop. Citrinul, ochiul de tigru, carneolul sunt doar câteva dintre cristalele asociate cu norocul și prosperitatea. Topazul galben este considerat un magnet pentru bani.

Cristale pentru echilibrul psiho-emoțional

Cristalele care conțin energia apei, cum ar fi acvamarinul sau sodalitul, ne pot ajuta să ne calmăm și să ne regăsim echilibrul psiho-emoțional. De asemenea, se spune că anumite cristale, cum ar fi cuarțul, echilibrează câmpul energetic, deoarece corpul va imita energia perfect stabilă și echilibrată a cristalului.

Înainte de a purta un anumit cristal, acesta ar trebui să fie purificat, potrivit medium.com. Există mai multe metode, iar între cel mai des utilizate sunt expunerea la lumina solară sau a lunii, spălarea într-o apă curgătoare sau în mare ori pur și simplu scufundarea în apă cu sare.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.