3 mancaruri cu specific international pe care le poti prepara si savura oricand

Author: B.M.
Actualizat: 20 nov 2020, 06:10
mancaruri cu specific international

Patrunderea pe piata romaneasca a lanturilor de hipermarketuri, dar si a restaurantelor cu specific, a facut foarte facila misiunea oricarei persoane care isi propune sa deguste preparate traditionale din alte tari.

Fie ca discutam despre mancare spaniola, japoneza sau italieneasca, mancarurile specifice acestor culturi si-au facut locul pe piata romaneasca si au fost imbratisate de publicul autohton. Totusi, pentru o experienta mult mai autentica, ai posibilitatea de a prepara chiar tu astfel de mancaruri, mai ales ca majoritatea nu sunt complicate si pot fi cu usurinta gatite chiar in bucataria ta. Iata trei dintre cele mai interesante si cum le poti prepara la tine acasa. 

1. Paste italienesti

Daca pizza este o mancare italieneasca ceva mai complicat de preparat, in principal prin prisma faptului ca este nevoie de destul de mult timp pentru a pregati blatul, pastele raman o varianta la indemana pentru oricine doreste sa guste din savoarea frumoasei Italii fara sa mearga la restaurant. Daca vrei sa mananci paste, tot ce trebuie sa faci este sa alegi sortimentul preferat de la La Molisana, sa selectezi un sos si, daca doresti, un tip de carne pe care sa il incluzi in reteta. Daca mergi pe penne arrabiata, de pilda, poti cumpara o punga de penne, pe care sa le fierbi conform indicatiilor de pe ambalaj, si peste care sa adaugi sosul arrabiata, pe care il poti cumpara direct de la magazin, sau il poti prepara acasa. Nu iti trebuie decat sos de rosii sau bulion, piper si alte condimente picante, dupa gust, putin oregano, niste sare si cateva masline taiate in ronduri. 

Daca esti fanul carnii, atunci poti adauga si cateva bucatele de piept de pui taiat cubulete si copt la grill. Rezultatul va fi delicios si, daca alegi sa consumi pastele cu un pahar de vin rosu, te vei simti exact ca pe frumoasele coaste din La Bella Italia. 

Pastele La Molisana te vor ajuta sa gatesti o reteta cu adevarat autentica, produsele fiind realizate in Italia si avand o traditie de peste o suta de ani. Tehnica din trefilare in bronz prin care sunt obtinute le face sa fie mai abrazive decat pastele obisnuite, retinand mult mai bine sosul, ceea ce inseamna ca te vei bucura de o mancare foarte gustoasa. Pastele La Molisana au un continut ridicat de proteinea (14.5%), fiind ideale pentru dezvoltarea celor mici si mentinerea unei sanatati optime a adultilor de toate varstele.

2. Sushi japonez

Bucataria japoneza este una dintre cele mai atractive din lume, iar sortimentul de mancare ce i-a facut celebri pe locuitorii din Tara Soarelui Rasare este sushi. Chiar daca poate parea complicat de preparat in propria ta bucatarie, sushi nu este deloc un fel greu de gatit, iar ingredientele sunt accesibile. Ai nevoie, pentru o portie, de 250 de grame de orez, 600 de mililitri de apa, 2 linguri de sare, 2 linguri de zahar si 50 de mililitri de otet special pentru orezul de sushi. 

Orezul se fierbe alaturi de celelalte ingrediente, intr-o oala acoperita cu un capac, dar nu pana cand se inmoaie. Acesta trebuie sa fie putin al dente atunci cand este scos din oala. Pentru umplutura, pe langa orezul fiert, sunt necesare legume precum ardei rosu sau castraveti, iar in rola de sushi poti include si peste crud, de preferat somon sau ton. Ai nevoie si de alga nori, pe care o poti gasi in magazine sau o poti comanda online. Pe aceasta adaugi umplutura, rulezi si la sfarsit tai rola in felii, dupa preferinte. 

3. Omleta spaniola cu cartofi

Asa-numita tortilla de patatas este un fel de mancare care demonstreaza ca nu e necesar ca un fel de mancare sa fie complicat de facut pentru a fi delicios. Tot ce iti trebuie este o cantitate suficienta de cartofi prajiti, pe care ii vei amesteca cu ou batut si ceapa. Daca ai preferinte pentru chorizo, poti adauga si salamul specific spaniol omletei tale, iar rezultatul va fi cu siguranta apetisant. Acest preparat este perfect pentru micul dejun, intrucat contine macronutrientii necesari pentru un tonus bun pe parcursul intregii zile.

Mancarurile internationale nu sunt atat de dificil de preparat chiar la tine acasa, iar cu rabdare, indemanare si atentie, poti manca paste, sushi sau tortilla de patatas fara sa trebuiasca sa comanzi sau sa pleci la restaurant. 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.