3 metode prin care poți scăpa de igrasie

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 23 iul 2022, 03:50

Igrasia crează probleme multor persoane, dar există diferite metode prin care puteți scăpa de această neplăcere. Iată cum trebuie să procedați.

Cu toții ne-am confruntat, la un moment dat, cu supărătoarea igrasie. Aceasta reprezintă, de fapt, o mulțime de ciuperci microscopice, care se înmulțesc prin spori. Dacă aveți această problemă, puteți încerca mai multe variante, ca să scăpați de mucegai. 

Cum scăpați de igrasie

Petele verzui sau negre care apar în diferite locuri de pe pereți reprezintă igrasia. Aceasta se manifestă în special în locurile umede din casă, cum ar fi baia. 

Explicația este foarte simplă, pentru că sporii au nevoie de multă umiditate, ca să se poată înmulți și să formeze mucegai. Tocmai de aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faceți ca să scăpați de igrasie este să eliminați umiditatea din casă. 

Ca să puteți face acest lucru, este nevoie să depistați punctul de rouă, adică locul în care se întâlnește aerul rece cu cel cald.

Iată ce metode aveți la dispoziție, pentru a scăpa de igrasie:

1. Soluții împotriva mucegaiului, pe care le găsiți în magazine.

2. Soluții naturiste, pe care le puteți prepara singuri. Trebuie doar să amestecați două plicuri de bicarbonat de sodiu cu un litru de apă. Cu acest amestec, ștergeți mucegaiul de pe pereți. 

3. Dezumidificatoarele. Aceasta este, de altfel, cea mai simplă soluție împotriva igrasiei. În mod normal, într-o locuință umiditatea trebuie să fie de 40-60%.

Dacă treceți de limita maximă, sunt șanse foarte mari să apară mucegaiul. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dezumidificatorul poate extrage, fără probleme, excesul de umiditate din aer și menține un nivel constant de umiditate.

În acest fel, scăpați de mucegaiul deja apărut, dar preveniți, în același timp, apariția altuia. 

Mucegaiul poate fi prevenit

Ca să nu ajungeți să vă confruntați cu igrasia în locuința dumneavoastră, puteți preveni apariția acesteia, cu ajutorul câtorva trucuri extrem de utile. 

În primul rând, aveți grijă să aerisiți casa de două ori pe zi. Dacă nu aveți fereastră și în baie, lăsați ușa deschisă, lumina aprinsă și deschideți cel mai apropiat geam. 

Curățați foarte bine bucătăria, în special zonele de lângă aragaz, unde poate să sară grăsime. Se știe că mucegaiul se dezvoltă mai bine în acest mediu. 

De asemenea, ideal este să nu uscați rufele în casă. Cel mai bine ar fi să le puneți pe balcon, după ce le-ați scos din mașina de spălat. 

În baie, nu trebuie să puneți covoare din material textil.

Acestea vor favoriza apariția mucegaiului. 

Atunci când vă renovați locuința, vorbiți cu meseriașii să folosească în mortar și soluții împotriva igrasiei. De asemenea, este bine să folosiți plăci de polistiren expandat. 

O altă soluție foarte bună de prevenire a mucegaiului o reprezintă și folosirea batoanelor congelate în pereți. Acestea au în compoziție o soluție care nu lasă mucegaiul să se formeze. 

 

Taguri: