3 Motive pentru care ar trebui să treci la o periuță de dinți electrică

Author: Madalina Maftei

Dacă folosești o periuță de dinți normală, probabil te-ai întrebat cel puțin o dată dacă ar trebui să treci la o periuță de dinți electrică. Dacă nu folosești o periuță electrică, probabil te-ai întrebat dacă ai nevoie cu adevărat de una. Ambele sunt preocupări legitime, după cum vei vedea.

În cei mai generali termeni, probabil că este mai bine să ai o periuță de dinți electrică. Cercetările au arătat că un grup care folosea o periuță electrică avea cu 20% mai puțină placă decât un grup care folosea o periuță manuală. Această cercetare a fost făcută acum aproape 20 de ani și, între timp, tehnologia periuțelor de dinți electrice a ajuns probabil la un punct în care nu mai rămâne aproape deloc placă după periere. Un lucru de ținut minte este că nici unul dintre grupurile de oameni nu a primit instrucțiuni despre cum să-și perie dinții. Deci, în timp ce cei care foloseau o periuță manuală ar fi putut avea multă placă din cauza unei tehnici de periere proaste, cei care foloseau periuțele de dinți electrice primeau o periere bună datorită mișcărilor automate ale periuțelor electrice.

Ar trebui să treci la o periuță de dinți electrică sau nu?

Data viitoare când te duci la dentist, întreabă igienistul dentar câtă placă ai pe dinți. Dacă igienistul îți spune că nu prea ai placă pe dinți, asta înseamnă că tehnica ta de periere este bună și probabil nu ai nevoie de o periuță electrică.

Dacă igienistul îți spune că ai o mulțime de placă, atunci ar trebui să treci la o periuță de dinți electrică sau să îți îmbunătățești tehnica de periere.

Dacă deja folosești o periuță electrică, nu există niciun motiv să treci la una manuală decât dacă cauți modalități de a economisi bani. Dacă constați că trecerea la o periuță de dinți obișnuită crește cantitatea de placă de pe dinți, s-ar putea să vrei să te întorci la o periuță de dinți electrică, deoarece nu se poate pune un preț pe dinții sănătoși.

Ca să iei o decizie asumată, am enumerat câteva motive pentru a te ajuta să obții mai multe informații despre periuțele electrice de dinți și beneficiile lor:

1. Mai ușor de utilizat

Multe studii au arătat că periuțele electrice de dinți sunt mai ușor de utilizat pentru mulți oameni în comparație cu cele standard. Odată ce ai folosit o periuță electrică de dinți de câteva ori, mișcarea de periere devine mai fluentă și nu trebuie să aplici atât de multă presiune.

S-a constatat și că persoanele cu artrită sau alte afecțiuni care le limitează mobilitatea preferă periuțele electrice de dinți, deoarece necesită mai puțină mișcare fără a compromite o periere completă. Părinții au observat, de asemenea, că lăsarea copiilor să folosească o periuță electrică de dinți poate face din periere o obișnuință zilnică distractivă!

2. Curățare completă

Majoritatea oamenilor nu își periază dinții timpul recomandat de dentist, dar majoritatea periuțelor electrice noi de dinți au un cronometru încorporat de două minute care semnalează acustic la fiecare treizeci de secunde pentru a ajuta utilizatorii să perieze uniform între cele patru cvadrante. Aceasta ajută la asigurarea faptului că toți dinții tăi primesc timpul de curățare adecvat și nu sari prea repede de la un cvadrant la altul.

S-au efectuat studii comparând cele două tipuri de periuțe de dinți și s-a constatat că periuțele electrice de dinți sunt semnificativ mai bune la îndepărtarea plăcii și gingivitei. De asemenea, ele nu rănesc gingiile, ceea ce poate să se întâmple cu periuțele de dinți manuale când utilizatorii periază prea agresiv sau folosesc prea multă presiune.

3. Caracteristici suplimentare

În plus față de vibrații și mișcarea capului de perie, periuțele electrice vin adesea și cu alte caracteristici speciale. Dincolo de temporizator, alte caracteristici pot include senzori de presiune și memento-uri pentru înlocuirea capului de perie.

Periuțele electrice sunt mai scumpe decât cele manuale obișnuite, dar durează mult mai mult. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești capetele de perie regulat și ar trebui să dureze cel puțin câțiva ani.

 

 

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.