3 motive sa apelezi la o firma care inchiriaza utilaje de constructii

Author: Oana Iosif

Lucrarile de constructii presupun adesea si folosirea unor utilaje dedicate, care sa ajute in ceea ce priveste realizarea lucrarilor de santier. Unele lucrari nu pot fi facute sub nicio forma manual, iar din acest motiv este nevoie de ajutor mecanizat, drept pentru care cea mai buna solutie este aceea de a apela la firme specializate de inchirieri utilaje de constructii, ale caror avantaje le discutam in cele ce urmeaza.

Firmele de inchirieri utilaje de constructii iti pot recomanda utilajele necesare

Daca realizezi o lucrare in regie proprie s-ar putea sa iti fie greu sa intelegi nevoile reale ale lucrarilor de santier. Nu este nevoie sa te simti complexat, pentru ca acest lucru se intampla chiar si in cazul dezvoltatorilor cu experienta uneori, mai ales ca piata utilajelor se dezvolta pe zi ce trece mai mult. De aceea, specialistii de la o firma de inchirieri de utilaje de constructii iti pot face recomandari, anticipand etapele de lucru pe care le ai in santier. Astfel, daca ai nevoie de un excavator pentru sapaturi, ei iti pot trimite si un buldozer de talie mica Cat sau un compactor, in functie de detaliile proiectului tau. Acest lucru te va ajuta sa economisesti timpul aferent documentarii dar si banii pe care ar trebui sa ii platesti pentru fiecare etapa de lucru.

Firmele de inchirieri utilaje de constructii iti ofera utilaje de calitate

Cu siguranta in momentul in care ai mai multe santiere in desfasurare ti se va parea o idee buna sa investesti in utilaje proprii de constructii, pe care insa sa nu cheltuiesti o avere. Tehnic, acest lucru inseamna sa folosesti utilaje despre a caror calitate sa nu stii mare lucru, in vreme ce de la firmele de inchirieri utilaje poti obtine exact ceea ce iti trebuie, la preturi decente, adica utilaje cunoscute, precum echipamentele Caterpillar, cunoscute pe piata datorită calitatii si fiabilitatii. Practic, utilajele CAT sunt unele dintre cele mai cunoscute pe piata echipamentelor grele pentru constructii, iar numele si-a castigat notorietatea tocmai pentru ca si-a castigat respectul dezvoltatorilor in constructii din lumea intreaga.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/59RJ7CIN4Gg

In plus, achizitia utilajelor de constructii inseamna o gaura destul de mare in buget, care va trebui sa fie amortizata in scurt timp (iar daca lucarile lipsesc, acest lucru nu va fi posibil) in vreme ce inchirierea utilajelor de constructii iti ofera posibilitatea de a lucra rapid, cu costuri mai mici, pe care le poti include in constul final al lucrarii pentru amortizare.

In plus, pentru a avea o flota de utilaje ai avea nevoie si de spatiu de depozitare, iar acest lucru aduce cu sine costuri noi si griji de asemenea, la nivelul punerii in functiune a utilajelor plus gasirea de operatori umani specializati.

Cu utilaje de constructii inchiriate ai termene de executie respectate

Respectarea termenelor de executia este o problema care vizeaza foarte multi dezvoltatori. Munca in constructii inseamna adesea si o dependenta de factori pe care nu ii poti controla. Vreme, spre exemplu, poate face surprize neplacute constructorilor, pentru ca lucrarile se opresc temporar sau se muta la interior, insa exista si factori pe care ii poti controla. Inaintarea lucrarilor folosind utilaje performante, care sosesc la timp in santier si nu ingreuneaza dezvoltarea lucrarilor, acesta este un aspect care ar trebui sa te determine sa apelezi la firme de inchirieri utilaje pentru constructii.

 

Cu siguranta realizarea lucrarilor de constructii in deplina siguranta este un tel pentru fiecare constructor, la fel cum este si nevoia de a construi rapid pentru a beneficia de locuinta sau pentru a oferi beneficiarilor. Este important asadar sa alegi utilajele necesare si sa le inchiriezi pentru a realiza lucrarile propuse, fara timpi morti, nervi sau bani pierduti in zadar.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.