3 pași pot reduce răspândirea coronavirusului. La nivel mondial, specialiștii în sănătate s-au concentrat în această perioadă pe studiul noului coronavirus, astfel încât să găsească cele mai eficiente metode pentru a putea stopa răspândirea acestuia.
Citeste si: Focar de coronavirus intr-o renumita statiune turistica din Austria! Autoritatile sunt in alerta!
3 pași pot reduce răspândirea coronavirusului. Ce au descoperit specialiștii?
Noul coronavirus a făcut o mulțime de victime în toată lumea și continuă să se răspândească în comunitate, totul spre îngrijorarea specialiștilor din sănătate. În vreme ce o mare parte dintre oamenii de știință lucrează intens pentru a găsi un vaccin care să lupte împotriva aceste boli, o echipă de la Universitatea Medical Center Utrecht a realizat un studiu privind felul în care poate fi redusă răspândirea coronavirusului în absența unui vaccin.
"O epidemie extinsă poate fi prevenită dacă eficacitatea acestor măsuri depăşeşte 50%. În termeni concreţi, SARS-CoV-2 nu va provoca un focar mare într-o ţară în care 90% din populaţie adoptă spălarea mâinilor şi distanţarea socială cu o eficacitate de 25%." , sunt de părere autorii studiului, potrivit digi24.ro.
Chiar dacă aceste măsuri nu pot duce la dispariția virusului, ele pot încetini răspândirea acestuia în comunitate.
Citeste si: Alexandru Rafila, veste proasta despre coronavirus! Nu avem niciun motiv sa ne relaxam!
Când ar putea scădea numărul cazurilor noi de coronavirus? Nelu Tătaru: "Noi am estimat că..."
Când ar putea scădea numărul cazurilor noi de coronavirus? Ministrul Sănătății a anunțat care sunt ipotezele pe care autoritățile le iau în calcul în prezent.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Când ar putea scădea numărul cazurilor noi de coronavirus?Deși zilnic sunt raportate noi îmbolnăviri, Nelu Tătaru este de părere că situația încă poate fi ținută sub control, dar doar în anumite condiții.
Numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare în creștere în România, dar cu toate acestea, ministrul Sănătății a declarat că autoritățile se așteaptă la o scădere a numărului de infectări în următoarele săptămâni.
Nelu Tătaru a afirmat că, în contextul în care oamenii vor respecta regulile, numărul cazurilor noi ar putea să scadă în 2-3 săptămâni. Cu toate acestea, ministrul Sănătății ia în calcul și scenariul în care vom asista la o evoluție a numărului de cazuri noi, în situația în care măsurile de protecție vor fi ignorate."Noi am estimat că o perioada de două săptămâni în care avem și pârghiile legislative și pârghiile respectării unor reguli, putem în două săptămâni să stabilizăm această situație.
Noi avem mai multe paliere. Tot ce este pacient infectat, simptomatic sau asimptomatic, trebuie evaluat, internat la cel care se impune, trecut în izolare la domiciliu, la cel care este asimptomatic sau după o anumită perioadă, când avem trei zile de asimptomatic, poate și un test negativ. În același timp, trebuie să gestionăm niște anchete epidemiologice care necesită un efort supraomenesc. Dacă la începutul lunii iunie aveam 120 de cazuri noi și 120 de anchete, în acest moment avem aproape 1200 de cazuri noi, deci 1200 de anchete(...)
În continuarea acestui efort apare și acea recomandare pe care o repetăm: agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, populația care beneficiază de aceste relaxări, trebuie să respecte acele reguli, acele norme de desfășurare și funcționare a acestor activități. Fără dânșii nu se poate. Nu supraîncărcăm un sistem medical că să-i vedem limitele.
Urmează o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade. Ea ar trebui să scadă în măsură în care izolăm, identificăm aceste cazuri infectate, carantinăm ce vine din acele zone din afară țării noastre și supraveghem prin medicina de familie și DSP-uri.
În măsura în care aceste lucruri merg într-un context în care ceilalți care, în acest moment se consideră neinfectati, respectă regulile și nu vor fi infectați crescând acea transmitere comunitară putem spune că în 2 -3 săptămâni suntem în momentul în care să putem coborî, dacă nu, ne așteptăm și la o evoluție.", a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.
Citește continuarea aici.
Citeste si: Țara vecină cu România unde COVID-19 aproape a dispărut. Nimeni nu a murit de săptămâni întregi