3 reguli pe care românii care merg la slujba de Înviere trebuie să le respecte. Anunțul premierului Florin Cîțu: „Lucrurile sunt foarte simple!”

Autor: Amalia Georgescu
Premierul României a anunțat cele 3 reguli pe care românii vor fi nevoiți să le respecte în noaptea de Înviere
Sursa: pexels

Cu toate că restricțiile de circulație vor fi ridicate în noaptea de Înviere, premierul Florin Cîțu atrage atenția că în continuare românii vor fi obligați să respecte un set de reguli. Ce a anunțat premierul?

În ultimele zile, reprezentanții autorităților și cei ai bisericii s-au întâlnit pentru a pune la punct toate detaliile desfășurării slujbei de Înviere, astfel încât să nu existe riscul răspândirii noului coronavirus în comunitate. În acest context, premierul Florin Cîțu a venit cu câteva completări, acesta menționând că orice român care va merge în noaptea de Înviere la biserică va fi obligat să respecte 3 reguli.

Florin Cîțu, declarații oficiale despre regulile aflate în vigoare în noaptea de Înviere

Românii vor putea participa la slujba de Înviere, restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă premierul Florin Cîțu a subliniat că în continuare vor exista câteva reguli pe care cetățenii vor fi obligați să le respecte. Pentru a nu exista riscul de infectare cu noul coronavirus, premierul României a precizat că românii vor fi obligați să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea socială și să nu uite de dezinfectant.

Deși nu vor exista interdiciții în noaptea de Înviere, premierul Florin Cîțu este convins că totul va decurge perfect și că nu vor exista probleme. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum vor fi împărțite crenguțele de salcie în Duminica Floriilor? Anunț oficial pentru credincioși

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanții cultelor religioase care sărbătoresc în perioada următoare Paștele. Am vrut să discutăm puțin despre cum se va desfășura acea noapte, care vor fi regulile. Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte din punctul nostru de vedere – doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanțare socială și dezinfectant.

Am primit și de la Patriarhia Română un set de recomandări. Le luăm în calcul. Eu cred că lucrurile sunt foarte clare și cu siguranță vom avea o noapte a Paștelui fără niciun fel de probleme. Le-am mulțumit sincer reprezentanților cultelor pentru implicarea în campania de informare până acum cu privire la vaccinare și am cerut în continuare susținere. Este foarte important, am spus, ca să avem parte de sărbători în viitor fără mască, fără distanțare, fără dezinfectant să avem o campanie de vaccinare de succes.”
, a spus premierul Florin Cîțu, potrivit alephnews.ro.

Reprezentanții autorităților au ținut să amintească de fiecare dată cât de importantă este vaccinarea în acest moment, lucru pe care l-a făcut și premierul Florin Cîțu, acesta precizând că dacă va merge bine campania de vaccinare, restricțiile vor fi ridicate și se va reveni la normalitate. 

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la mare de 1 Mai și de Paște? Anunțul autorităților: „Legea n-o negociem cu nimeni!”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.