1. Supă Cremă de Dovleac
Ingrediente:
Dovleac - 700 g
Cartofi - 2-3 buc.
Morcovi - 1-2 buc.
Ceapa - 1 buc.
Usturoi - 1-2 căței
Frișcă lichidă vegetală (conținut de grăsime 20%) - 70 ml
Ulei de măsline - 3 linguri
Sare
Semințe de dovleac (pentru servire)
Apă/lapte vegetal - 350 ml
Modul de preparare:
Tăiați dovleacul în bucăți de mărime medie. Tăiați mărunt ceapa. Tăiați morcovul în bucăți și puțin usturoi.
Se toarnă puțin ulei de măsline în tigaie, se încălzește.
Puneți ceapa, morcovul și dovleacul în tigaie. Adăugați usturoiul.
Căliți dovleacul cu morcovi, ceapă și usturoi la foc mediu timp de 10 minute.
Tăiați cartofii în bucăți medii și puneți-i într-o cratiță.
Adăugați legumele călite peste cartofi. Se toarnă puțină apă și se fierbe până când cartofii sunt moi.
Puneți toată compoziția într-un blender și se mixează până la omogenizare. Se adaugă puțină sare.
Turnați frișca în supa piure de dovleac și amestecați bine.
Serviți supa cremă cu semințe de dovleac.
Poftă bună!
Pe blogul nostru, găsiți și multe alte rețete delicioase de supa crema de legume, pline de nutrienți.
2. Sos din ciuperci
Ingrediente:
Champignon proaspete - 150 g
Lapte vegetal - 200 ml
Unt/margarină - 50 g
Ceapă - 1 bucată
Ncşoară
Usturoi
Cuișoare
Suc de lămâie - 1 lingură
Sare, piper negru
Mod de preparare:
Untul bun este cheia unui sos cremos delicios, așa că alegem unt pentru sosul de ciuperci champignon cu un gust cremos pronunțat.
Topim untul într-o tigaie și tăiem ceapa cubulețe mici. Puneți ceapa în unt și asezonați-o imediat cu sare și piper. Lăsați să se călească.
Tăiați în felii ciupercile.
Prăjiți ciupercile cu ceapa, amestecând până se rumenesc ușor. După aceea, turnați laptele.
Mai adăugați puțină sare și piper după gust, usturoi și un praf de nucșoară rasă. Este întotdeauna de dorit să adăugați nucșoară la sosurile cremoase, ajută la manifestarea mai bună a gustului. În aceeași etapă, puteți adăuga un vârf de ierburi italiene uscate, dacă vă place gustul lor.
Amestecați conținutul tigăii, la foc mic 15-20 de minute, lăsând sosul să se evapore și ssă a se îngroașe puțin.
Pe o răzătoare fină, opțional puteți să frecați puțină brânză și se adaugă în sos.
Se amestecă repede pentru a se topi brânza, se mai adaugă sucul de lămâie proaspăt stors și stingeți aragazul.
Sosul cremos de ciuperci champignon iese foarte aromat, cu un gust cremos uimitor, iar orice fel de mâncare cu el devine mult mai apetisantă.
Poftă bună!
3. Salată din sfeclă
Ingrediente:
Sfeclă – 2 bucăți mari sau 4 mici
Iaurt cremos – 200 g
Usturoi proaspăt – după gust (minim 3 căței)
Sare, piper negru
Miez de nucă
Mod de preparare:
Incepeți cu o oala, în care sfecla se fierbe și se lasă la răcit în apă rece, apoi se curăță de pieliță și se dă pe răzătoare, într-o oală încăpătoare.
Într-un bol separat, amestecați iaurtul cu sarea, piperul și usturoiul tocat.
Compoziția obținută se toarnă peste sfeclă și se servește deasupra nuci coapte, sărate și crocante.
Poftă bună!