3 sfaturi pentru a alege un lampadar de interior

Author: B.M.

Lampadarele de interior (lampile de podea) sunt esentiale atunci cand vrei sa schimbi designul unei incaperi.

Lampile de podea au un dublu efect: este un obiect decorativ in sine si, totodata, lumina pe care o produce poate schimba starea camerei. Asadar, cumpararea unor lampadare pentru interior necesita un pic de atentie.

Iata 3 intrebari-cheie care te vor ajuta sa alegi un astfel de lampadar.

Vrei un lampadar statement?

O lampa de podea poate fi centrul atentiei, adica un statement, adaugand inaltime, culoare si personalitate camerei, sau poate fi o lampa mai discreta, care sa se asorteze cu mobilierul si fitingurile.

Practic, vrei ca vizitatorii locuintei tale sa exclame la intrarea in camera: "Doamne, ce lampadar!” sau crezi ca lampile de podea cele mai frumoase sunt cele care nu sar in ochi? Indiferent de decizia dvs., alegerea depinde de spatiul pe care il aveti la dispozitie. Un lampadar de interior de tip trepied, de exemplu, va functiona foarte bine intr-un colt gol, dar poate ocupa prea mult spatiu pretios intr-o camera mai mica.

O alta optiune daca doriti ca lampadarul sa fie un punct de atractie este sa alegeti un model simplu dar care se evidentiaza printr-o forma deosebita si o lumina care va adauga culoare si viata spatiului. Un lampadar cu o forma speciala va arata la fel de bine in timpul zilei, ca si in timpul noptii cand este aprins.

Cum se va potrivi lampadarul cu dimensiunea camerei?

Atunci cand alegeti un lampadar de interior, trebuie sa luati in considerare dimensiunea camerei dvs., in special inaltimea tavanului.

Daca aveti un plafon mai putin inalt, un lampadar foarte inalt poate sa nu fie proportional, in timp ce daca aveti o camera foarte inalta, un lampadar de interior prea mic va fi, de asemenea, o alegere gresita pentru ca va orbi vizitatorii cu lumina sa in loc sa umple camera cu lumina ambientala. Secretul este, deci, de a tine cont de proportii.

Ce fel de lumina doriti in camera?

Lampile de podea pot fi utilizate atat pentru iluminarea unor zone anume, cat si pentru iluminatul ambiental, deci trebuie sa va hotarati care este prioritatea dvs.

Daca doriti ca lampa de podea de langa canapea sau fotoliu sa furnizeze lumina cand cititi, atunci lumina lampii nu trebuie sa depaseasca nivelul ochilor . Asta inseamna ca inaltimea lampii va fi in mod obisnuit de aproximativ 60 de centimetri inaltime atunci cand realizati masuratoarea incepand de la podea.

Alegerea nuantei luminii este, de asemenea, importanta. O lumina semi-translucida este ideala pentru iluminatul ambiental, in timp ce, daca doriti sa evidentiati un tablou de perete, este recomandat sa alegeti o lumina opaca.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.